Hastaneye hizmet hastaya eziyet!

Hastaneye hizmet hastaya eziyet!
22 Ağustos 2019 09:36

Eskişehir Şehir Hastanesi’nin açılması ile kapanma kararı olmamasına karşın Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin bazı bölümleri şehir hastanesine taşındı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Şehir Hastanesi’ne daha fazla kazandırmak için mi Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin bölümlerini kapatıyorsunuz?” diye sordu.

 

 

 

Birgün’de yer alan habere göre, Bakan Koca’nın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Çakırözer, Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde birçok cihazın depoya kilitlendiğini kaydederek, “Eskişehirliler kritik sağlık hizmetlerinden yararlandırılmıyor. Bu, halk sağlığının tehlikeye atılmasıdır” dedi.

 

HASTALARIN TEDAVİLERi GECİKİYOR

 

Bu bölümlerin kapatılmasının kalp ve damar hastalarının tedavi olamaması ya da tedavi olmak için başka bölgelere gitmek zorunda bırakılması anlamına geldiğini bildiren Çakırözer, Bakan Koca’ya, “Milyonluk yatırımlar yapılarak açılan bu bölümlerin kapatıldığı iddiaları doğru mudur? Bu birimlerin kapatılmasının gerekçesi nedir? Hangi bölümler kapatılmıştır?” diye sordu.

Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde hastaların tahlillerle ilgili de sorunlar yaşadığını da belirten Çakırözer, “Tahlil vermek için hastaneye gelen insanlar aç bırakılmasının yanı sıra doğru tahlil sonuçlarını alamadığı ya da sonuçlarının zamanında çıkmadığını, tedavilerinin geciktiğini belirtiyor. Bu iddialar doğru mu?” dedi.

 

 

DÖNER SERMAYE GELİRİ AZALDI

 

 

Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin hizmetlerinin sınırlandırılarak, önemli bölümlerin kapatılmasının hastanede çalışan sağlık personelinin döner sermayeden alacakları payı da düşürdüğünü bildiren Çakırözer, Koca’ya, “Döner sermaye sağlık çalışanlarının emeğidir, hakkıdır. 2016 yılında Türkiye’nin en yüksek döner sermayesini dağıtan hastanesi olduğu söylenen Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin performansa dayalı döner sermaye ek ödemelerinin sıfırlandığı iddiaları doğru mudur? Hastanedeki sağlık çalışanlarının sadece sabit ek ödeme aldıkları doğru mudur? Hastane çalışanlarının döner sermayeden ücret alamamalarının gerekçesi nedir?” sorularını yöneltti.

 

https://www.birgun.net/haber/hastaneye-hizmet-hastaya-eziyet-265622