Haşim Kılıç’tan yeni parti açıklaması: Destek vermeye çalışırım!

Haşim Kılıç’tan yeni parti açıklaması: Destek vermeye çalışırım!
6 Ekim 2019 10:50

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Kılıç, Ali Babacan’ın çalışmalarını sürdürdüğü yeni partiye yeşil ışık yakarak, “Bu arkadaşların hareketlerine bakarız, ilkelerime uygun ve bana ihtiyaç duyacakları noktada olursam şüphesiz destek vermeye çalışırım” dedi.

 

 

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç, eski Bakan Ali Babacan2ın çalışmalarını sürdürdüğü yeni partiye geçeceği iddiaları ile ilgili konuştu. Geçtiğimiz günlerde Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada yeni partiye ‘Seve seve katılabileceğini belirten Kılıç, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada ise partinin tüzüğü ve yapısını bekleyeceğini söyledi.

Amerika’nın Sesi’nden Yıldız Yazıcıoğlu’nun haberine göre, Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Haşim Kılıç, yeni parti iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

“Emekli olduğumdan beri bu soruluyor ama benim için siyaset konusunda verilmiş bir karar yok. Ama bu arkadaşların hareketlerine bakarız, ilkelerime uygun ve bana ihtiyaç duyacakları noktada olursam şüphesiz destek vermeye çalışırım. Ama benim için kadrolar, tüzükler, programlar, ne yapacakları, ne yapmak istedikleri bunlar çok önemli. Bu konuda herhangi bir açıklık henüz yok. Sanıyorum arkadaşlar bu konuda halen çalışıyorlar. Bu çalışmalardan sonra durum açıklığa kavuşabilir diye düşünüyorum.”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile sürekli temasta olduklarının altını çizen Kılıç, “Söylediğiniz isimler yeni değil, benim 50 yıllık ta üniversite yıllarından beri görüştüğüm dostlarım. Dolayısıyla her zaman ülke meseleleriyle, siyasetle ilgili her türlü konuşmaları yaparız” şeklinde konuştu.

 

https://www.amerikaninsesi.com/a/eski-aym-baskani-kilic-yeni-kurulacak-partilere-dair-goruslerini-a%C3%A7ikladi/5112293.html