Hapisteki HDP’li vekilin ağabeyi AKP’den aday!

Hapisteki HDP’li vekilin ağabeyi AKP’den aday!
23 Mart 2019 09:13

AKP’nin Yüksekova Belediye Başkan Adayı Teoman Zeydan’ın PKK’nın dağ kadrosunda olan kardeşi Yücel Zeydan çatışmada öldürüldü. HDP’den vekil olan diğer kardeşi de hapiste…

 

 

Saygı Öztürk / Sözcü

 

 

Batman’ın Sason İlçesi’nde, AKP Belediye Başkan adayı Muzaffer Arslan’ın PKK’lı iki kardeşi çatışmada öldürüldüğü, iki yeğeni ve ağabeyinin de halen örgütün dağ kadrosunda bulunduğunu ortaya çıkmıştı. Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde de “Suçun şahsiliği” prensibi uyarınca, örgüt bağlantılıları belirlenen bazı adayların birinci derecede yakınlarının da başkan ve meclis üyeliklerine aday oldukları anlaşıldı. Yüksekova’da, İYİ Parti’nin Belediye Başkan adayı Sabır Diri ise “Devlet yanlısı” olduğu için PKK tarafından cezalandırılacağı gerekçesiyle, güvenlik güçleri tarafından sokağa çıkmaması, seçim çalışmalarında bulunmaması için uyarılmıştı.

BİLGİ VERİLMEDİ Mİ?

Yüksekova İlçesi’nde, AKP’nin Belediye Başkan adayı olan Teoman Zeydan’ın, aşiret bağlantısı nedeniyle en güçlü adaylardan birisi olduğunu belirten kaynaklar, İYİ parti adayı Diri’nin can güvenliği nedeniyle sokağa çıkmaması önerisinin de Zeydan’ı daha güçlü kıldığını söylediler. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a, adaylarla ilgili ya sağlıklı bilgi verilmediği ya da “Suçun şahsiliği” prensibinin dikkate alınarak aday yapılmasında bir sakınca görmediği adaylar bulunduğu anlaşıldı.

 

KARDEŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

 

Yüksekova Belediye Başkan Adayı Teoman Zeydan ile ilgili durum şöyle: Teoman Zeydan’ın kardeşlerinden Yücel Zeydan, PKK’nın dağ kadrosuna katılmıştı. Güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında 2002 yılındaki çatışmada Yücel Zeydan öldürüldü. Başkan adayı Teoman Zeydan’ın diğer kardeşi Abdullah Zeydan da HDP’den milletvekili seçilmişti. 27 Temmuz 2015’te Türkiye’nin, Suriye’deki dinci terör örgütü IŞİD, Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine karşı başlattığı operasyonun beşinci gününde, PKK’ya karşı düzenlenen hava saldırısı Yüksekova’da protesto edildi. Protestoya HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da katıldı. Zeydan “PKK, Türkiye’yi ve Ortadoğu’yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK, Türkiye’yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK’nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar” diye küstahça konuştu.

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/hapisteki-hdpli-vekilin-agabeyi-akpden-aday-4095727/