Hangi demokrasi Kemal Bey?

Hangi demokrasi Kemal Bey?
3 Ocak 2018 11:22

CHP, Ankara İl Başkanlığı seçimi 6 Ocak tarihinde Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak. İlk adaylığını açıklayan eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Ayhan Yalçınkaya çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

 

 

2018’in ilk günü de sürpriz bir şekilde aktivist hukukçu Kemal Akkurt da aday olacağını ifade etmiş ve bugün saat 11:00’de Ankara CHP İl Başkanlığı’nda adaylığını açıklayacağını bir SMS’le Ankara’daki partililere duyurmuştu.

 

 

Bu açıklamanın ardından mevcut İl Başkanı Adnan Keskin’in adaylığına destek veren Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, aktivist hukukçu Kemal Akkurt’un Çankaya, Mamak, Altındağ, Keçiören’in yanı sıra diğer ilçelerde de ağırlıklı delegasyonun yanında saf tutması ve tabanın sesi olarak Ankara’da yankı bulması üzerine her zaman olduğu gibi düğmeye bastı operasyonu, başlattı. Gelişmeler aşağıdaki şekliyle devam ediyor.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tekin Bingöl’e “Benim tercihim nettir. Herkes bu iradeye uyacak” dediği, Genel Merkez’e çağrılan ve mevcut il başkanı Adnan Keskin’e imza vermeyen ilçe başkanları (Çankaya, Keçiören, Mamak ve Altındağ) tarafından kulislere bomba gibi düştü.

 

Halkın Habercisi olarak böyle bir olayın yaşandığına inanmak istemiyoruz. Şayet bu gelişmeler yaşandıysa CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenmek istiyoruz:

 

Televizyon ekranlarından “iktidarın bütün baskılarına ve uygulamalarına direneceğiz” ifadesini kullanarak “demokrasiyi ne pahasına olursa olsun savunacağım” derken bu muydu sizin demokrasiniz? Bunu CHP’nin kurucu ikinci Genel Başkanı rahmetli İsmet İnönü’nün tarihe geçen “Hadi canım sen de” sözüyle kamuoyunun takdirine bırakarak Halkın Habercisi olarak CHP’deki partiçi demokrasinin tam anlamıyla işleyişini görene kadar hiçbir etki altında kalmadan mücadelemize devam edeceğiz.

 

 

CHP, Ankara İl Başkanlığı seçimlerinin yapılacağı 6 ocak tarihine geri sayım sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sürpriz bir hamle geldi. Kılıçdaroğlu, Adnan Keskin’e imza vermeyen ilçe başkanlarını CHP Genel Merkezi’ne çağırdı. Peki, toplantıda neler oldu?

 

 

6 Ocak’ta yapılacak CHP Ankara İl Başkanlığı’na son dakikada Avukat Kemal Akkurt’un aday adaylığını ilan etmesi Başkentte bütün hesapları alt üst etti. İl kongresinde en fazla delegeye sahip Çankaya başta olmak üzere Keçiören, Mamak ve Altındağ’ın Akyurt ilçelerinin Kemal Akkurt yanında saf tutması Ankara’da kartların yeniden karılmasına yol açtı.

 

 

İLÇE BAŞKANLARI TOPLANDI
Sürpriz gelişme üzerine dün CHP Ankara İlçe Başkanları, kendi aralarında izlenecek yol haritası konusunda toplantı yaptı. Toplantıya mazeret bildiren Nallıhan ve Beypazarı ilçe başkanları katılmadı. Toplantıda, Ankara İl Başkanlığı için Adnan Keskin’e imza toplanması konusu masaya yatırıldı. Toplantıda ilçe başkanları Adnan Keskin’in adaylığı konusunda ikiye bölündü. Kemal Akkurt’un adaylığının ardından tavır değişikliği içine giren bazı ilçe başkanları Adnan Keskin’e imza vermeyeceklerini bildirdi.

 

 

TELEFONLA GENEL MERKEZE ÇAĞRILDI
Kritik toplantı biter bitmez Ankara’da sürpriz gelişmeler yaşanmaya başlandı. Adnan Keskin’in adaylığına imza vermeyen ilçe başkanları CHP Genel Merkezi’ne davet edildi.

 

 

KILIÇDAROĞLU SERT ÇIKTI
Genel Merkeze gelen ilçe başkanlarıyla görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tekin Bey’e (Örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı) irademi beyan ettim. Buna rağmen Ankara’da farklı oluşumların olduğunu görüyorum. Benim tercihim nettir. Herkes bu iradeye uyacak” restini çektiği öğrenildi.