AKP ile paralel düşünen hangi CHP’li vekiller ‘evet’ oyu kullandı?

AKP ile paralel düşünen hangi CHP’li vekiller ‘evet’ oyu kullandı?
20 Mayıs 2016 14:30

AKP’nin Parlamento’yu işlevsiz bırakacak olan mevcut fezlekeler üzerindeki dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine CHP yeniden destek verdi.

 

 

 

 

 

AKP’nin “dokunulmazlıkları kaldırıyoruz” yalanıyla muhalefeti yeniden şekillendirmek istediği kanun teklifine ilişkin ikinci tur görüşmeleri Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleştiriliyor.

 

CagdasSes.com, dün aktardığı özel kulis haberinde CHP’nin ikinci turda “referanduma gidilmesini istemediği için” evet oyu vereceğini duyurmuştu.

 

Çağdaş Ses’in öngördüğü gibi ikinci tur görüşmelerin birinci maddesinin oylamasında CHP’nin de desteğiyle madde 373 oy alarak, referandum engeline takılmadan kabul edildi.

 

 

PEKİ, HANGİ CHP’LİLER EVET OYU VERDİ?

 

CagdasSes.com’un edindiği bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun danışman kadrosunda bulunan milletvekillerinin tamamı ve MYK üyesi milletvekillerinin tamamı, AKP’nin teklifine ‘evet’ oyu verdi.

CHP’den evet oyu kullanan milletvekilleri arasında CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Hukuk ve Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın olduğu belirtiliyor.

 

 

Meclis kulislerinde dolaşan sayı ise 21 vekilin evet dediği yönünde.

 

KILIÇDAROĞLU’NUN TALİMATIYLA ERDOĞAN TOPRAK’TAN ‘EVET’ OYU BASKISI

 

Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak, ‘hayır’ diyeceklerini açıklayan Muharrem İnce’ye yakın olan milletvekilleri ve daha önce ‘hayır’ oyu verececeğini ilan eden milletvekilleri dışındaki vekiller üzerine baskı kurarak ‘evet’ demeleri için ısrarcı olduğu kulislerde dillendirildi.

 

Referanduma gidilirse bu kanun teklifi için ‘evet’ oyu istemenin kendi koltuklarını koruyamamak olduğunun ve kurultayın önüne geçemeyeceklerinin farkında olan CHP yönetiminin ikinci maddede nasıl bir tavır izleyeceği merakla izleniyor.

 

 

Kaynak: ÇAĞDAŞ SES / ÖZEL KULİS – ECE SEVİM ÖZTÜRK