Hamidiye Su’yu bırakan bırakana!

Hamidiye Su’yu bırakan bırakana!
19 Ekim 2019 13:25

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nı Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından kamu kurumları ve özel şirketler Hamidiye Su ile olan anlaşmalarını bitirmeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Arnavutköy Belediyesi’ne, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) AKP Genel Merkezi’ne kadar birçok kurum, kuruluş ve şirket Hamidiye almaktan vazgeçti.

 

 

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre İBB Meclisi ekim ayı toplantılarının son oturumu tartışmalı geçti. İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı toplantıda Hamidiye AŞ’den su almayı bırakan kurumları açıkladı. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bardak su alımını bıraktı, damacana su alımını ise sözleşme bitimi olan 31 Aralık 2019 tarihinde bırakacak. Balyalı’nın sıraladığı su alımını bırakan diğer kurumlar şöyle: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Koza Holding, Arnavutköy Belediyesi, TEİAŞ, TÜRGEV, BDDK, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkı, AKP Genel Merkezi ve TBMM grubu, Kadir Has Üniversitesi.”

 

 

AKP YEŞİLİ HATIRLADI

 
AKP’li meclis üyelerinin geçen pazartesi verdiği önerge de meclise geldi. AKP’li üyeler İBB iştiraklerinden KİPTAŞ’ın halka açık müzayedeyle satacağı arazilerin arasında yer alan 19 arazinin 11’inin park, yol, deprem ve toplanma alanı yapılmasını istedi. CHP’li meclis üyeleri teklifin hiçbir kurumdan görüş alınmadan, hukuka aykırı bir şekilde hazırlandığı ve alelacele meclise geldiğini belirterek geri çekilip yeniden hazırlanmasına ilişkin İYİ Parti grubuyla birlikte aykırı teklif verdi. Aykırı teklif AKP’lilerin oylarıyla reddedildi. CHP’li Balyalı, İBB’nin seçim öncesinden kalan yüklü borçlarını anımsatarak özetle “Bugüne kadar pek çok arsa satışına ve borçlanmaya karşı çıktık. İktidara geldiğimizde zorunluluk nedeniyle arsa satış ve borçlanmalara ‘evet’ demek zorunda kalıyoruz. Sizin yaptığınız şeylerin doğal sonucunu yaşıyoruz. AKP grubu geçmişte nasıl davrandıysa öyle davransın. Dışarıdan aldıkları talimatlarla yönetmeye kalkmasınlar” dedi. Teklif, AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.