Halkın Habercisi olarak CHP Gen. Başk. Yrd. Haluk Koç’a soruyoruz!

Halkın Habercisi olarak CHP Gen. Başk. Yrd. Haluk Koç’a soruyoruz!
16 Eylül 2014 18:50

Halkın Habercisi olarak yerel yönetim seçimleri ile ilgili Genel Merkez tarafından müteahhit firmaya yaptırılan 11 000 000 (11 milyon) TL’lik afiş, broşür, bayrak ve pankartla ilgili ödemenin usulüne uygun işlemler olup olmadığını içeren “Dünürler İş Başında” adlı haberimizle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Ankara 30. Noter aracılığıyla Avukatı Celal Çelik tarafından ve içeriğinde tarafımızı tehdit eden bir anlayışla bir mektup gönderdi.

 

H&H ÖZEL

 

Sayın Hoca: Halkın Habercisi olarak üç yıl önce, kurulduğumuz günden bu güne kadar halkımıza söz verdiğimiz üzere, objektif yayıncılığın dışında, bilgi ve belgeye dayanmadan, hiç bir etki ve baskı altında kalmadan habercilik anlayışımızı sürdürüyoruz.

 

Sizinle ilgili de yapmış olduğumuz “Dünürler İş Başında” haberimizi tamamen belgelere dayalı olarak yayınladığımızı ve kamuoyunu bilgilendirdiğimizi, bugün de haberimizin arkasında olduğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

 

Sayın Hoca Haluk Koç, kendisini üniversite yıllarındaki kürsüde, bizleri de karşısındaki talebesi olarak sanıyor, onun için noter aracılığıyla avukatı tarafından gönderilen bir mektupla bizi susturacağını düşünüyor.

 

Halkın Habercisi ekibi olarak, hiç bir ikbal peşinde koşmadan sürdürdüğümüz yayın hayatımızı AKP’nin faşist baskılarına karşı hiç bir taviz vermeden yürütüğümüzü bütün kamuoyu biliyor.

 

Sen kimsin, bizi tehdit ediyorsun. CHP’de bulunduğun makama mı güveniyorsun?

 

O makamlarda kükreyen çok insanlar gördük. Senin bu tavırların bize vız gelir tırıs gider.

 

Sayın Haluk Hoca bizim ne kadar yürekli, cesur, ilkeli ve kararlı olduğumuzu bizzat senin ağzından yan kuruluşumuz radyo Karadeniz 88.6 frekanslarında konuk olduğunda açıkladığını unuttun mu?

 

Halkın Habercisi olarak Haluk Hoca’ya tavsiyemiz, konuyu çarpıtmadan “Dünürler İş Başı’nda” adlı  haberimizin içeriği ile ilgili soracağımız sorulara daha şeffaf cevap vermesidir.

 

 

1- Ali Kemal Deveciler dünürünüz müdür?

 

2- Son yapılan kurultay harcamalarını bu güne kadar yapılan kurultay harcamalarından daha ucuza mal ettiğinizi belirtiyorsunuz. Bundan doğal ne olabilir ki, önceki kurultaylar 30 bin kişilik salonlarda, son kurultay 5 bin kişilik bir toplantı salonunda gerçekleşti. Bir örnek vermek gerekirse: Önceki kurultayları 500 kişilik güvenlik elemanları koordine ederken, son kurultay 70 kişilik bir güvenlik ekibiyle gerçekleştirildi. Bu örnekten de anlaşılacağı üzere daha ucuza mal edildiği ortada.

 

 

Biz şunu soruyoruz: Kurultay harcaması kalemleri kaç firmadan teklif alınarak yapıldı? Şeffaf davranıldı mı? Yoksa güvendiğiniz dünürünüz Ali Kemal Deveciler tek yetkili ve kendi şirketi gibi dilediği kişilere mi bu görevlendirmeleri yaptı? Bunlara cevap verin.

 

3- Gürsel Erol’un Halkın Habercisi’ne yaptığı açıklamayı kaynak göstererek haberimizin yalanlandığını iddia ediyorsunuz.

 

Gürsel Erol tarafımıza gönderdiği açıklamada Ankara’da yapılan giderlerin 400 bin TL”lik kısmıyla yetkili olduğunu, 11 milyonluk gider faturalarıyla ilgisinin ve bilgisinin bulunmadığını belirtmişti.

 

Burada da konuyu çarpıtarak haberin yalanlandığını iddia etmeniz gerçeklerle bağdaşmamaktadır.

 

Halkın habercisi olarak size 11 milyon tl’lik afiş, broşür faturalarının siz göreve geldiğinizde müteahhit firmanın CHP Genel Merkezi’ne gönderdiği icra takibine tarafınızdan “böyle bir borcumuz yoktur” deyip itiraz etmeniz konusudur.

 

Tarafımıza gönderdiğiniz mektupda bu harcamaların yapıldığı yerel yönetim seçimlerinde CHP’de Genel Başkan Yardımcısı olmadığınızı yazıyorsunuz. Biz bunu iddia etmiyoruz. O dönemde görevde olmadığınızı sağır sultan zaten biliyor.

 

Bu harcamaların ihalesini sizin yaptırdığınızı söylemiyoruz. Sadece bu harcamaların yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa icra dosyasına itirazın tarafınızdan neden yapıldığını, itiraz yapıldıktan sonra firmaların mağdur olmaması gerekçesiyle, dünürünüz Ali Kemal Deveciler tarafından devreye girilip daha önce itiraz ettiğiniz böyle bir borcumuz yoktur, 11 milyon TL’lik faturaların tarafınızdan kısmen ya da tamamen ödenip ödenmediğinin açıklanmasını bekliyoruz.

 

4- Dünürler iş başında haberimizin ardından dünürünüz Ali Kemal Deveciler’in genel merkezdeki, tarafınızdan verilen görevinde bulunmadığını, aynı görevi yürütüp yürütmediğini merak ediyoruz. Bu konuda da açıklama yapmanızı bekliyoruz.

 

 

 

 

Dünürler iş başında

 

 

Gürsel Erol’dan H&H’ye açıklama geldi!