Halkın Habercisi Yön. Kur. Başk. Eroğlu’ndan 19 Mayıs mesajı

Halkın Habercisi Yön. Kur. Başk. Eroğlu’ndan 19 Mayıs mesajı
19 Mayıs 2018 08:30

Halkın Habercisi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Güven EROĞLU 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

 

“19 Mayıs 1919, atalarımızın uğrunda binlerce şehit vererek yurt yaptıkları toprakların yeniden kazanılmasının yolunu açan Ulusal Kurtuluş Hareketi’nin başlangıcıdır. Atatürk’ün 19 Mayıs’ta yaktığı bağımsızlık ateşi, karanlıktan, çaresizlikten ve yokluktan bunalan ulusumuzun sönmek üzere olan umutlarını yeniden canlandırmıştır.” diyen Eroğlu şöyle devam etti:

 

 

“Bu ülkenin gencecik bir kumandan ve gencecik bir ordu tarafından kurulduğunun bilincinde olan Atatürk, Türk Gençliği’nin en güç koşullar altında da başarılı olacağına yürekten inanmış, gençlerin, yenilikleri yakalayan çağdaş kuşaklar olarak yetiştirilmesine büyük özen göstermiştir.

 

Cumhuriyet kuşakları olarak bizler, tüm adımlarımızı bu anlayışla atmalı, Devletimizi, Cumhuriyetimizi ve Ulusumuzu sonsuza kadar yaşatmak, çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak ve yurtta barış dünyada barış ilkesi ile emperyalizme hizmet etmeden aydınlık bir Türkiye için elbirliğiyle çalışmalıyız.

 

Türkiye Cumhuriyeti, kendisine yöneltilen iç ve dış tehditler ve saldırılar karşısında kendisini koruyacak kurum ve kuruluşları ile dimdik ayaktadır ve sonsuza kadar da öyle kalacaktır. Bundan hiç kimse kuşku duymamalıdır.Büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”