Halkbank’tan ucuza dolar alanlar ne olacak?

Halkbank’tan ucuza dolar alanlar ne olacak?
5 Eylül 2018 08:27

Halkbank’ın internet sitesinden geçen cuma gecesi piyasa fiyatından ucuza dolar ve euro satıldı. Olayla ilgili Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan “1763 müşteri 4,3 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdi” dedi.

 

 

Halkbank, 31 Ağustos’ta hatalı kurlarla döviz alım satım işlemlerine ilişkin, son olarak “Bankamız, hatanın tekrar etmemesi için gerekli hukuki ve teknik tedbirleri almış olup, hatalı veri sağlayıcı kuruluş hakkında her türlü yasal haklarını saklı tutmaktadır” açıklamasında bulundu.

Bankanın işlemleri iptal ettiği, zararın söz konusu olmadığı iddia edilirken buna benzer bir durumun yıllar önce yaşandığı ve mahkemeye taşındığı ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, bugünkü “Dolar, altın düğümünü Yargıtay çözecek” başlıklı yazısında, olayın ayrıntılarını aktardı.

Saygı Öztürk, yazısında anlattığı Prof. Dr. Suat Kemal Aytaç’ın bozdurduğu altınlarla ilgili açılan davaya dikkat çekip “Kararı, Aytaç’ın avukatı temyiz etti. Yargıtay bir an önce karar verirse, Halk Bank’tan dolar alanların durumu da netleşecektir. Söz sırası Yargıtay’da…” ifadelerini kullandı.