Halkbank kâr açıkladı ama…

Halkbank kâr açıkladı ama…
1 Kasım 2014 07:00

Halkbank’ın önceki akşam KAP’a gönderdiği mali tablolara göre net kârı, üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.4 artışla 601.5 milyon lira oldu.

 

 

Üçüncü çeyrekte 601.5 milyon lira net kâr açıklayan Halkbank’ın , 1 milyar liralık krediyi takibe alması kâr artış hızını yavaşlatırken, bu kredi için gelecek dönemlerde de provizyon ayıracak olması nedeniyle analistler bankanın kâr tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

 

 

Bankanın önceki akşam KAP’a gönderdiği mali tablolara göre net kârı, üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.4 artışla 601.5 milyon lira oldu. Reuters anketinde Halkbank’ın üçüncü çeyrekte net kârının, net faiz gelirlerindeki artışa karşılık takipteki kredileri için daha fazla karşılık ayıracak olması nedeniyle geçen yılın aynı çeyreğine göre yatay kalarak 587 milyon lira olması bekleniyordu. Global Menkul Değerler Bankacılık Analisti Sevgi Onur, Halkbank’ın söz konusu takibe düşen kredi için gelecek çeyreklerde de ek provizyon ayıracak olmasının, önümüzdeki dönem kârlarını da baskılayabileceğini belirterek şunları söyledi: “Bankanın bu kredi için toplam 700 milyon lira provizyon ayırması gerekiyor. Bunun 150 milyon lirasını ayırdı. Önümüzdeki çeyrek 200 milyon lira daha ayıracak. Eğer tahsilat olmazsa 2015 ikinci çeyrekte 350 milyon lira daha ayırabilir. Dolayısıyla biz de tahminlerimizi aşağı yönlü revize ettik” dedi.

 

 

Kaynak: Taraf