Halk TV satışının perde arkasında kim var?

Halk TV satışının perde arkasında kim var?
7 Aralık 2019 19:26

Halk TV’nin  satış işlemi CHP Silivri meclis üyesi, genç işadamı Doruk Bulut üzerinden yürütülüyor. Bulut, İBB’de Ekrem İmamoğlu’na en yakın isimlerden.

 

 

Halk TV’nin İngiltere’de yaşayan milyarder işadamı Cefar Mahiroğlu’na satışını Türkiye ilk Veryansın TV’den öğrenmişti. Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal ile kıran kırana pazarlıkların geçtiği Ankara kulislerinde yankılanmıştı. Haberimize, “ne dediysek o” diyen siteler bile birilerinin ağzından “böyle bir satış yok” dese de, satışın olduğunu artık herkes zımni de olsa kabul ediyor.

 

 

Peki yeni ayrıntılar ne?
İMAMOĞLU İLE DORUK BULUT İLİŞKİSİ

 

 

Kaynaklarımıza göre satış işlemi Mahiroğlu hala Ankara’dayken, protokolde CHP Silivri meclis üyesi, genç işadamı Doruk Bulut üzerinden yürütülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oldukça yakın bir isim olan Bulut’un, Mahiroğlu’nun finans desteği ile kanalın görünürdeki patronu olacağı iddialar arasında.

 

Veryansın TV’de yer alan habere göre Mahiroğlu ile çok yakın dost olan Bulut’un ismini önümüzdeki dönemde, CHP içinde daha çok duyacağımız kesin.

Bulut’un son aylarda attığı tweetlerin birçoğu da, Ekrem İmamoğlu ve yakın danışmanı Murat Ongun ile ilgili.

Bulut’un, İmamoğlu’nun Londra’da Chatman House ziyareti sırasında, yanında olduğu da kulislerde konuşulan ayrıntılar arasında.
KRT’DE DE AYNI TAKTİK

 

 

Bilindiği üzere KRT TV’nin sahibi de, Tuncay Özkan’ın eski danışmanı olan, henüz 30’lu yaşlarındaki genç bir isim Ali Fırat Atabaş. Atabaş’ın da Tuncay Özkan adına, kanalın sahibi olduğu basında yazılıp çizilmişti. Bu iki resmi yan yana koyunca, “CHP’ye yakın kanalların başına acaba genç paravan isimler mi geçiriliyor?” sorusu akıllara geliyor.

 

 Bulut’un attığı son tweet’lerden bazıları şöyle…

 

1 2

 

3

4