Halk TV, Muharrem İnce’nin o videosunu yayından kaldırdı!

Halk TV, Muharrem İnce’nin o videosunu yayından kaldırdı!
1 Haziran 2020 13:51

Geçtiğimiz günlerde Muharrem İnce Haber Global’de katıldığı canlı yayında kendisinin sözü kesilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Okçular Vakfı etkinliğinde yaptığı konuşmaya bağlanılmasına tepki göstererek canlı yayını terk etmişti. İnce’nin yayını terk etmeden önce kullandığı sert sözler ve eleştirileri ise büyük yankı uyandırmış ve sosyal medyada da gündemin ilk sırasına oturmuştu.

 

Celal Eren Çelik / Haberalternatif

 

İnce’nin programı terk etmeden önce kullandığı sert sözlerin bulunduğu yaklaşık 2 dakikalık video ise yüklendiği hemen her platformda en çok izlenen videolar arasına girmişti.

Halk TV de Youtube kanalına bu videoyu yüklemiş ve video kısa süre içerisinde 500 bin izlenmeyi geçmişti.

Ancak kısa süre önce Halk Tv Muharrem İnce’nin tıklanma rekoru kıran bu videosunu Youtube sayfasından kaldırdı.

Halk TV bununla da kalmayarak Gürkan Hacır’ın programında Muharrem İnce’nin canlı yayını terk edişinin konu edildiği bölümünü de Youtube sayfasından kaldırıldı.

 

 

TALİMAT GENEL MERKEZDEN İDDİASI

 

 

CHP Genel Merkezi ile yakınlığı bilinen Halk Tv teni patronu Cafer Mahiroğlu yönetiminde Deniz Baykal’dan satın alındıktan sonra yayın çizgisini değiştrerek Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye egemen kıldığı neo-liberal,2.Cumhuriyetçi,etnik siyasetin temsilcilerini ekrana taşıyan “YENİ” bir format benimsedi.

Muharrem İnce’nin HABER GLOBAL canlı yayınındaki protestosuna CHP Genel Merkezi’nden hiç bir parti yetkilisinin destek vermemesi dikkat çekerken, HALK TV Youtube kanalından videonun kaldırılması talimatının da CHP Genel Merkezi’nden geldiği kulislerde dolaşan iddialar arasında.

 

 

HALK TV’DEN İNANDIRICILIKTAN UZAK AÇIKLAMA

 

 

HALK TV gelen tepkilerin ardından konu ile ilgili bir açıklama yayınladı.HALK TV bir izleyicisinin sorusuna verdiği yanıtla yaptığı açıklamasında“Hiçbir kanal trend videosunu kaldırmak istemez. Dijital mecranın kendi kuralları var. YouTube, orijinal içerik bize ait olmadığından telif uyarısı gönderdi, videoyu sayfamızda göstermemizi engelledi. YouTube’un kuralı sadece, Halk TV ve @vekilinceile ilgili değil. Bilginize.” ifadelerini kullandı.

Ancak HALK TV’nin kendi kanalında yayınlanan Gürkan Hacır’ın programında İnce’nin protestosunun tartışıldığı programın videosunu da kaldırmış olması bu “TELİF NEDENİ İLE KALDIRILDI” açıklamasını inandırıcılıktan uzak kılmakta.

Yapılan bu açıklama Youtube’un”Telif Hakları” konusundaki hassasiyetini bilen kanal yönetiminin videoyu yüklerken bu “TELİF İHLALİNİ BİLMİYOR MUYDU?” sorusunun sorulmasına neden olurken kamuoyu HALK TV’den yapılan açıklamayı inandırıcılıktan uzak buldu.