Halci-Pazarcı CHP’li vekile dert yandı: Ekmeğimizin teröristi olduk

Halci-Pazarcı CHP’li vekile dert yandı: Ekmeğimizin teröristi olduk
16 Mart 2019 11:54

Çiftçi vekil CHP’li Aydın Özer, Kocaeli Gebze’de yaptığı hal ve pazarcı esnafı ziyaretinde, bir dokundu bin ah işitti. Halin her geçen gün boşaldığını ve satışın azaldığını söyleyen esnaf, Özer’e “Psikolojimiz bozuldu. Vatandaşın gözünde biz üçkağıtçı olduk. Ekmeğimizin teröristi olduk” diye dert yandı.

 

 

 

 

Tarımın kalbi Antalya’daki yaş sebze-meyve toptancı hallerinde üreticilerle buluşan ve yüksek fiyatlara ilişkin bugüne dek tarım sektörünün sesini duyurmaya çaba harcayan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, bu kez Gebze’de hal ve pazarcı esnafıyla buluştu. Cuma sabahı erken saatlerde öncelikle Gebze Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret eden Özer tek tek esnafla konuştu, sorunlarını dinledi. Halin her geçen gün boşaldığını, satışın azaldığını söyleyen esnaf CHP’li Özer’e “Psikolojimiz bozuldu, takatimiz kalmadı, biz bittik” diye dert yandı.

 

 

TANZİM İÇİN ALIYOR, FATURA İSTEMİYORLAR

 

Üretimin azalması, fiyatların yükselmesi ve tanzim satış uygulamasıyla dengenin bozulduğuna dikkat çeken hal esnafını dinleyen Özer, şu değerlendirmede bulundu:

 

“Esnaf en çok da tarla kapatan marketlerden şikayet ediyor. Özellikle birkaç marketin adını veriyor, bunların FETÖ bağlantısı ile sektöre girdiklerini ve yasanın esnetildiğini dile getiriyor. Ayrıca yine söylediklerine göre; bir belediye buradan kilosu 5.90’a toplamda 7 bin 800 TL’lik ürün alıyor ama bunun için fatura istemiyor. Tanzimde ise bu ürün kilosu 4 liradan ve fişle satış yapılıyor. Yani belediyenin zarar hanesine yazılacak bu durum resmî olarak işlenmiyor.”

 

 

VATANDAŞLA KARŞI KARŞIYA BIRAKILDIK

 

Sebze halinin ardından Gebze Mevlana Kapalı Pazar Alanı’nda pazarcı esnafını da ziyaret eden CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, burada da pazarcının derdini dinledi. CHP’li Özer’e en çok kendilerine yapılan tanımlara içerlediklerini söyleyen pazarcı esnafı; “Bizi vatandaşla karşı karşıya bıraktılar. Vatandaşın gözünde üçkağıtçı olduk. Ekmeğimizin teröristi olduk. Bizi mağdur ettiler, perişan ettiler” diye isyan etti. Üretimden tüketiciye zincirin son halkası olan pazarcının olmazsa üreticinin satış garantisinin kalmayacağını söyleyen Özer, “Ne yazık ki pazarcı esnafı tezgah açamaz hale getirildi. Diyorlar ki, Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendiriliyor. Ben de aynı fikirdeyim. Yoksa neden esnafı karşısına alsın ki!”

 

hal1 hal2 hal3 hal4 hal5 pazar1 pazar2 pazar3 pazar4 pazar5