Hakim ve Savcılardan hukuk fakültelerine “kumpas” önerisi

Hakim ve Savcılardan hukuk fakültelerine “kumpas” önerisi
7 Şubat 2016 11:21

Cumhuriyet Savcısı Aydın Aktaş, hukuk fakültelerinde artık “kumpas davalarının” öğretilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Eski Başsavcı İlhan Cihaner’in sanıkları arasında olduğu, beraatla sonuçlanan Erzincan Davası’nın gerekçeli kararının açıklanmasının ardından hakim ve savcılar görüşlerini bildirdi.

 

 

“YAPANIN YANINA KALMAMALI”

 

 

Yargı mensuplarının resmi sitesi adalet.org’ta davaya ilişkin yorumlarını paylaşan Cumhuriyet Savcısı Aydın Aktaş “Fakültede bize davalar; 1-Hukuki Davalar 2-Ceza Davaları 3-İdari Davalar diye öğretilmişti. Şimdi ben buna dördüncüyü eklemek istiyorum, 4-KUMPAS DAVALARI. Bu davaların eğitici ve öğreticisi kimler olur merak içindeyim doğrusu…” diye yazdı.

Hakim Aydın Başar, “O dava dünya hukuk tarihine yargı eliyle nasıl kumpas yapılır örneği olarak geçmiştir” değerlendirmesinde bulunurken Hakim Nuh Hüseyin Köse ise “2007’de başlayan ve kimi davalarda hala süren bilerek hukuku eğip bükmelerin üstüne gidilmeli. Yapanın yanına kalmamalı” açıklamasında bulundu.

 

 

“MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMELİLERDİR”

 

 

“Dosyanın içeriğine vakıf biri olarak Lafı eğmeden bükmeden söylemeliyim” diyen Hakim Onur Demir “o dönemdeki hukuksuzluklara imza atan hakim ve savcılar bu mesleğin siyasallaşması yolunda döşedikleri taşlardan dolayı meslekten ihraç edilmelilerdir” önerisinde bulundu.

Odatv.com