Hakikat ve Kurban Bayramı

Hakikat ve Kurban Bayramı
2 Ekim 2014 09:48

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, Hakikat ve Kurban Bayramı hakkında olacaktır.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

DEĞERLİ MÜ’MİNLER!

 
Halkın Habercisi Ailesi olarak, Mübarek Kurban Bayramınızı Tebrik Eder. Cenab-ı Allah helal lokma ile nice bayramları idrak etmeyi bizlere nasip etsin dileklerimizle, Allah yaptığınız ibadetleri kabul etsin.

 

 

Hakikat Allahtır, Allah’ın varlığıdır. Bütün canlı cansız tabiat ve kainat olaylarının sırrı, büyük yaratıcıyı bulabilmektir. Her şeyin sonunda O vardır. Her şey Ona yöneliktir. Her şeyde vardır, gizlidir, sırdır. Sırları çözen de akıl onu bulacaktır. Madde de O vardır, akılda O vardır, ilimde O vardır. Dinde ve yaptığımız ibadetlerin sadakat ve samiyetinde O vardır. Sevgide, İnançta, Umutta, Sabırda, Huzurda O vardır. Hakikatleri anlayabilmek aklın tekamülüne (Olgunluk-olgunlaşma) bağlıdır. Allah tekamüldedir. Tekamül sonsuzdur. Her akıl, tekamül nispetinde O’nu tanır hisseder.

 

 

İnanç her şeyimiz, ”İnanç Allah’tır” Allah’a inanç ve vicdan muhasebesi yaparak varılır. Umutsuz ve sabırsız yaşamımızda, çalışmamıza imkan yok. Umudunu kaybeden, Allah’la irtibatını kaybeder. Umutsuz, hayatına kıyar. ”Çünkü Umut Allah’tır.” Allah’a umutla varılır.

 

 

Dünya hayatı aklın tekamülüdür. Akıl madde aleminde yaratıcıyı bulacak, tanıyacaktır. Akıl maddedir, bu dünya için lüzumludur. Bir de manevi gücümüz, ruhumuz var. Maddenin maneviyatı tanıyabilmesi, Allah’ı tanımaktır. İşte tekamül (Olgunluk-Olgunlaşma) bundan başlar. Yani, aklın imanı tanıması. Akıl imanı tanıdığı zaman insan, olduğunu anlayacak, vicdan muhasebesi yaparak iyi ahlak sahibi olacak, vicdanın sesini duyacaktır. Tekamülü akıl yalnız başına yapamaz. Aklı tekamül ettiren İmandır, ruhtur. Ruhun tekamülü de aklın yardımı iledir.

 

 

Ey Yüce Türk İslam alemi! Cenab-ı Allah huzuru verir, huzursuzluğu, haram ve rüşvet yemeği de akıl yaratır. Akıl huzuru maddede arar. Madde dediğimiz cüzdan muhasebesine yönelenler de, dikkat ederseniz daima huzursuzluk vardır. Dünyevi işler, insan aklını dıştan şeytan, içten nefis çeler.

 

 

Endonezya-Borneo-Blikpapan şehrinde ikamet eden Uygur Türkü, din adamı Timurhanbeg Harunlar isimli hoca, ”Haram kazançla midesini dolduran bir insan, inançsızlık faaliyetleriyle riyakarlık yaparak daima korkulu ve heyecanlıdır.” diyor. ”Sevinmek, memnun olmak, taleplerimizin yerine gelmesi huzur doğurmaz. Huzur; manevi yolda, helal kazanç da, doğru yolda olmalıdır. Huzur vicdan rahatlığıdır. Vicdanı rahatsız olan, talep ettiği her şeye kavuşmuş olsa da daima huzursuzdur. ” diyor.

 

 

Haram lokma yediği belgelerle tescilli olup, Türk kamuoyuna deşifre olan bazı ihanet şebekesi riyakarlar, o haram kazanç ile ailesinin midesini doldurması ve ayrıca o haram kazanç ile utanmadan da Kurban kesiyor. İslam dininde yeri olmayan bu tür faaliyetleri ile Allah’a nasıl bir hesap vereceklerinin muhasebesini yapıyorlar mı? Cenab-ı Allah, bu mübarek günlerin yüzüsuyu hürmetine bu ahlaka sahip olanları ıslah etsin.

 

 

KURBAN KESENLERİN DİKKATİNE!

 
KURBAN DUASI: ”İnni veccehtu vechiye lilleziy federasemavati vel arda ala milleti ibrahiyme haniyfen vema ene minel müşrikiyn. İnne salati nüsükiy ve mahyaya ve mematiy lillahi rabbil alemiyn. La şeriyke lehu ve bike zalike ümirtü ve ene minel müslimiyn. Allahümme minke veleke bismillahi Allahüke ekber.”

 

 

Sadakat ve samimiyetle Müslümanım diyebilen için, sıkıntı ve ümitsizlik sözkonusu olamaz, çünkü dua kapısı her zaman sonuna kadar açıktır; bu kapıdan makamların en yücesine çıkılır.

 
”Duanız olmadıktan sonra Rabbiniz sizi ne yapsın?” (Furkan Suresi: Ayet 77)

 

 

MANASI: Şüphesiz ki ben milleti İbrahim üzerine Allah’ı bir tanıyıcı olarak, yüzümü o gökleri ve yeri yaratan Allah’a çevirdim. Ben şirk koşanlardan değilim. Şüphesiz benim namazım da, ibadetlerim (Kurbanım) da, hayatım da ölümüm de hiçbir ortağı bulunmayan alemlerin Rabbi Allah’ındır. Ben böylece emrolundum. Ben Müslüman olanlardanım. Allah’ım bu Kurban Senden ve Senin için Kurban kesiyorum. Allah’ın adı ile kesiyorum. Allah Teala büyüklerin en büyüğüdür.

 

 

ÖNEMLİ NOT: Kurban kesecek olan kimse önce bu duayı okur, sonra Kurbanı keser. Arafe günü mezarlıklar ziyaret edilip, Kur’an okumasını bilenler Kur’an, bilmeyenler bilgisi dahilinde Sureleri okumalıdır.

 

 

Kurban Bayramınız Mübarek olsun.

 
Cenab-ı Allah, kestiğiniz Kurban’ı, yaptığınız dua ve ibadetleri kabul etsin.
Allah Yüce Türk İslam alemini bu mübarek günlerin yüzüsuyu hürmetine, kaza ve belalardan esirgesin.

 

 

Cennet Vatanımızı bizlere kanları ve canları pahasına miras bırakan bütün şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve değerli okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anıyor. Hastalara acil şifalar diliyoruz.

 

 

Kurban Duası kaynakçası:
Hacı Mustafa Tombalak Dualarımız 1990 Tekirdağ

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun