‘Haddimizi bilerek oynadık’

‘Haddimizi bilerek oynadık’
18 Ekim 2014 23:17

Galatasaray-Fenerbahçe maçının ardından Cesare Prandelli ve İsmail Kartal basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından sarı kırmızılı kulübün doktorları ve fizyoterapistlerine teşekkür etti.

 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Prandelli, takımdaki eksik ve sakat oyuncuları derbiye yetiştirdiği için kulüp doktorlarına teşekkür ederek, şunları söyledi:

 

“Öncelikle kulüp doktorları ve fizyoterapistlere teşekkür etmek istiyorum. Burak sakattı, iyileştirdiler. Olcan sakattı, iyileştirdiler. Melo hastanelik olmuştu, iki günde iyileştirdiler. Onu da maça yetiştirdikleri için kulüp doktorlarına teşekkür ediyorum.”

 

Bir gazetecinin “İki gol atan Sneijder’in alacağı konusu yazılıp, tartışıldı. Acaba alacakları ödendi de bugünkü performansında bu etkili oldu mu” şeklindeki sorusu üzerine İtalyan teknik adam, “Bu tür maçlarda futbolcular parayı düşünmez. Sneijder’ın performansında paranın etkisi yok” yanıtını verdi.

 

Taktiksel anlamda oyun anlayışlarını geliştirdikçe maksimum seviyeye ulaşacaklarını vurgulayan Prandelli, “İlk yarı sonunda taktiksel anlamda üç eksiği giderdik ve ikinci yarıya daha iyi başladık. Bazı alışkanlıklar var Türkiye’de. Bilgi eksikliği olduğunu hissediyorum. Bazı alışkanlıkları değiştirip, geliştirip daha da iyi oynayacağımıza inanıyorum. Sneijder’ı ileride başlatırsak, rakip için Sneijder’ı hedef haline getiriyoruz. Yavaş yavaş Sneijder’ı ileri taşıyarak etkinliğini artırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Taraftarlarından destek de isteyen Cesare Prandelli, “Her zaman isterim ki taraftarlarımız bizimle olsun. Ama maalesef bazen istenilen olmadığından olumsuz tavır da oluyor. Futbolcularım iyi niyetli ve çalışkan. Taraftarlarımız onları desteklemeye devam etmeli” ifadesini kullandı.

 

Fenerbahçe’nin üç yıldır aynı takımla oynadığını ve oturmuş bir takım olduğunu da sözlerine ekleyen Prandelli, “Biz de yavaş yavaş bunları başaracağız” dedi.

 

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ KARTAL: “GALATASARAY’I TEBRİK EDİYORUM, AMA MAÇI HAK EDEN TARAF BİZDİK”

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise hafta başından beri derbiye çok iyi hazırlandıklarını belirterek, “İlk 45 dakikaya iyi başladık, oyun kontrolümüzde gidiyordu. Dengeli gibi olsa da oyun bizim kontrolümüzdeydi. İkinci yarı Galatasaray hızlı başladı. Kırmızı kartla eksik kaldık. Yine de dengeliydi oyun ve kontrol bizdeydi, haddimizi bilerek oynadık. Sonuçta Galatasaray ile deplasmanda oynuyorsunuz. Sneijder güzel goller attı. Galatasaray’ı tebrik ediyorum, ama maçı hak eden taraf bizdik. Bir anlık kontrolsüz giriş ve kırmızı kart ile takımın kaderi ile oynayabiliyorsunuz. Biz her geçen gün gelişen bir takımız. Geliştiğimizi görüyorum. Sonuna kadar mücadeleyi bırakmayacağız” diye konuştu.

 

Kartal, Bruno Alves ‘in kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili, “Bruno Alves kariyerli bir oyuncu. Ölü bir noktada kırmızı kartla atılması iyi bir şey değil. Herhalde aşırı kazanma hırsından olabilir” ifadesini kullandı.

 

İlk 11’de Emmanuel Emenike’yi oynatmasıyla ilgili de teknik direktör İsmail Kartal, “Emenike’yi oynatma kararımdan memnunum. Gol atamamış olabilir ama ne kadar etkili olduğunu ve pozisyon oluşturduğunu gördünüz. Her maç rakibe göre oyuncu çıkarıyorum. Her maç bir oyuncu oynayacak diye bir kural yok. Rakibi analiz ediyoruz, ona göre tercih yapıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

 

Sneijder’in attığı gollere de değinen Kartal, “Volkan’ın yediği gollerde sakatlığın etkisi yok. Sneijder bu ülkede o tür toplara en iyi vuran oyunculardan biri” dedi.

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşmada yedekler arasında bulunan Diego Ribas ile ilgili de, “Mukaveleli oyuncumuzdur. Beş maçtır oynamıştır. Kendisine zamanı gelince, yeri gelince yine şans vereceğiz. Beklenen golleri de atacağını
düşünüyorum” yorumunu yaptı.

 

ÖZKAN OLCAY: “SARI-LACİVERTLİ FUTBOLCULARA SPORTMENCE SERGİLEDİKLERİ MÜCADELEYE İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

NECATİ DEMİRKOL: “GELECEK YÖNETİM KİM OLURSA OLSUN GALATASARAY KAZANACAKTIR”

 

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ettikleri maçta, sarı-kırmızılı futbolcuların çok iyi bir performans sergilediğini ifade ederek, “Bize vermiş oldukları bu onurlu ve değerli hediyeden dolayı bütün futbolcularımıza çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Derbi maçın ardından açıklamalarda bulunan Olcay, 25 Ekim’deki olağanüstü genel kurulda görevlerini yeni yönetime devredeceklerini söyledi. Olcay, “Futbolcularımız bize çok değerli ve anlamlı bir hediye verdiler. Bize vermiş oldukları bu onurlu ve değerli hediyeden dolayı bütün futbolcularımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Futbolcularımızın hepsi birbirinden güzel ve arzulu oynadılar ama Sneijder’in hakkını teslim etmemiz lazım. Ona da özel olarak teşekkür etme ihtiyacını duyuyoruz. Galatasaray’ı uluslararası platformda olduğu gibi Türkiye’nin en büyük derbisinde de çok güzel temsil etti. Bütün oyuncularımızı kutluyoruz ve Galatasaray’ın bize vermiş olduğu görevin sona ermiş olduğu bu maçtan sonra, böylesine kıymetli bir hediye ve anıyı her zaman güzel bir şekilde hatırlayacağız. Galatasaray’ın da önümüzdeki maçlarda da aynı performansı sergilemesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Sarı-lacivertli takımın karşılaşmada sportmence mücadele ettiğini belirten Özkan Olcay: “Fenerbahçeli yöneticilere gösterdikleri anlayış, futbolcularına da sahada oyunu germeden sportmence sergiledikleri mücadeleye için teşekkür ediyorum. Türkiye’de futbolun, kavga ve didişmeyle bir yere varmayacağına, bundan böyle yapılacak her türlü güzel jestin spor kamuoyunda karşılık bulacağına inanmak istiyorum. Bu galibiyet Galatasaray için çok güzel oldu. Fenerbahçeli futbolcu ve yöneticilerin de bu vesileyle göstermiş oldukları anlayışa ve saygılı duruşa Galatasaray camiası adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.