Güzelliğinizi Limonla Koruyun

Güzelliğinizi Limonla Koruyun
3 Şubat 2014 07:30

Saygıdeğer okuyucularımız, bugünkü yazımızın konusu, limonla gelen güzellik hakkında olacak.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 1992 Hindistan- Batı Himalaya Dağları etekleri: Yeni Delhi’de ikamet eden, Hindistan Müslümanlarından ziraat mühendisi ve fanatik Mevlana (Mevlevi) Hz.’nin hayranı olan, Abdulsedat ASAT dostumun daveti üzerine bu seyahatim gerçekleşti. Seyahat esnasında dikkatimi çeken insanların yüzünün hem parlak, hem de gergin olması oldu. Abdulsedat’a bu işin sırrını sorduğumda,  gülerek  “Numan kardeş, bu güzellik kimyasal kozmetikler yerine limon suyu kullanılıyor.” dedi.

 

İnsan, bir ilişkiler yumağıdır ve onun için yanlızca bu ilişkiler sayesinde insanlar, öğrendiği faydalı şeylerin paylaşması önem taşır. Gerçekten de unutmamalıyız ki, Allah korkusunu daima ruhumuzda taşıyıp, samimi ve gerçek doğruluk kadar, gerçekten doğru olan başka bir şey olamaz.

 

Cilt güzelliği konusunda edindiğim bilgileri, Cenab-ı Allah, okuyucularımızın bilgisine sunup, paylaşmayı da nasip etti.

 

GÜZELİĞİNİZ VE LİMON:

 

Reçete 1- Yüzü yağlı olanlar için. Malzeme: 1/4 çay bardağı taze sıkılmış Limon suyu, 1/4 çay bardağı klorsuz içme suyu. Hazırlanışı: Hazırladığınız limonlu suyunu pamuk tampon kullanarak yüzünüze fraksiyon yaparak yedirin ve en az 25-30 dakika yüzünüze hiç bir şey sürmeden bekleyin. Yaptığınız fraksiyon sayesinde limon suyu cilt içine girer ve cildinizi kuvvetlendirir.

 

Reçete 2- Derisi yağlı olanlar devamlı limon suyu kullanacak olurlarsa derileri yumuşar ve parlar. Limon deri üzerinde bulunan ve psikolojik olarak hoşlanmadığınız siyah noktaları temizler. Derisi Kuru olanlar ise kokulu gül yapraklarını bir dakika kaynatıp demlenmeye bırakılır, içine taze sıkılmış havuç suyu ilave edip, bundan sonra bu karışımı sıcak kompresler halinde cilt üzerine uygulanır.

 

Reçete 3- Limon suyu cilt damarlarını hayret edeceğiniz düzeyde düzenler. Böylece derinin kan dolaşımını düzeltir ve deriye olağanüstü bir canlılık verir.

 

Reçete 4- limon losyonu da derideki lekeleri yok eder, soğuktan kaynaklanan çatlakları giderir. Haftada 2-3 kez limonun ince kesitlerini yüze, alına, yanaklara ve çeneye koyunuz. Dikkat! Bu uygulamaları yaparken gözlerden sakınmalıdır. Eğer kabuklarını oralarda kalmasın istemiyorsanız yüzünüzü limon suyu ve süt kaymağı karışımı ile oğuşturun. Bu karışım yüz sivilceleri için de çok etkilidir.

 

Reçete 5- Malzeme: Eşit miktarda Limon suyu ve kaliteli bal. Hazırlanışı: Eşit miktarda hazırladığınız 1/2 Türk kahvesi fincanı karışımı, pamuk ile yüzünüze en az 10 dakika parmaklarınızın ucuyla iyice yedirin. Bu uygulama, yüzünüzün sıklığını korur, derinin üst tabakasını canlandırır ve kadınların özendiği sağlık ve canlılığı verir. Bu reçetenin verdiği güzelliğe, kimyasal kozmetik kullanmanıza tövbe ettirecektir.

 

Reçete 6- Malzeme: Limon suyu ve oğulotu (Melisa) suyu: Hazırlanışı-Kullanılışı: Eşit miktarda Taze sıkılmış limon suyu ve oğulotu suyunu karıştırınız. Bu uygulamayı, sabah ve akşam, yüzü çilli olanlara fraksiyon yapılırsa yüzdeki çilleri kaybeder.

 

NOT: Limon suyunu sıkıp, bekletmeden hemen kullanın. Beklettiğiniz takdirde, limonnun birleşiminde ki, besin değerleri, vitamin ve mineraller etkinliğini kaybeder.

 

Vatan uğruna şehit olan ve Türkiye cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, gazileri minnetle anarız. Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini, şifasını ve güzelliğini esirgemeyen kullarından eylesin.

 

NOT: Reçeteler ile ilgili, soru ve önerilerinizi sitemizle paylaşabilirsiniz. Limonun şifa ve güzellik ile ilgili, müjdeli yazılarımız devam edecektir.

 

ÖZDEYİŞLER:

1- Oltaya et takanlar, bu işi cömertliğinden değil; balık avlamak için yaparlar. (Mevlana Hz.)

2- Dert, Allah’ı gizlice çağırmana sebep olduğundan, bütün dünya malından iyidir. (Mevlana Hz.)

3- Nice balık vardır ki, su içinde her şeyden eminken, boğazının hırsı yüzünden oltaya tutulmuştur. (Mevlana Hz.)

4- Mal ve para, başta küllah gibidir, küllaha sığınan keldir. (Mevlana Hz.)

5- Münafıkın tövbesi, günahından beterdir. (Mevlana Hz.)

6- Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol. (Mevlana Hz)

7- Hayatta en sıcak kelime arkadaşlıktır. (Hint Atasözü)

8- Vicdan sahibi insan, şeref duygusu ile bilgi edinip üretim yaparak düşmanın canını sıkar, cüzdan muhasebesine odaklanan insanların da, Şeref’ten mahrum oldukları için düşmanını sevindirir. (Numan Aladağ)

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun