Güzel ve Çirkin ilk kez!

Güzel ve Çirkin ilk kez!
4 Eylül 2015 00:34

BROADWAY müzikallerinin başyapıtlarından Disney’in “Güzel ve Çirkin”i ilk kez Ankara’da sahne alacak.

 

Disney’in “Güzel ve Çirkin”i, Asya ve Orta Doğu’da birçok ülkeyi kapsayan dünya turnesi kapsamında, İngilizce prodüksiyonu ile 26 ve 29 Kasım tarihlerinde Ankara Congresium Sahnesi’nde olacak. Ankara’nın ev sahipliği yapacağı ilk Disney Broadway prodüksiyonu olacak müzikalin yönetmenliğini Rob Roth, koreografisini Matt West, kostüm tasarımını Ann Hould-Ward (Disney’s Beauty and the Beast’deki çalışmalarından ötürü Tony Award Ödülü’nü aldı), aydınlatma tasarımı Natasha Katz, sahne tasarımı Stanley A. Meyer, ses tasarımı John Petrafesa Jr. ve müzik süpervizörlüğünü Michael Kosarin üstlendi.

 

Disney Drama Prodüksiyonu ve Alchemy Project Event Management Agency Broadway Entertainment Group iş birliği ile gerçekleşecek gösterinin, yüksek kalitede prodüksiyonu, büyüleyici setleri, olağanüstü kostümleri ve usta kadrosu ile her yaştan izleyiciyi cezbetmesi bekleniyor.

 

Walt Disney Company Türkiye, İsrail, Yunanistan, Kıbrıs ve Malta Genel Müdürü Giovanni Mastrangelo, “Güzel ve Çirkin” müzikalinin ilk kez Ankara’da sahne alacak olmasıyla ilgili şunları söyledi: “Unutulmaz masal Disney Güzel ve Çirkin’i, bir Broadway müzikali formatıyla, ilk kez Ankaralı izleyicilerle buluşturmaktan büyük gurur duyuyoruz. Disney’in büyülü, en önemli ve en çok bilinen Broadway şovunu, Türk aileleri ile buluşturacağımız için çok heyecanlıyız” ifadesini kullandı.

 

1991 yapımı Oscar ödüllü animasyon filminden uyarlanan Disney’in “Güzel ve Çirkin”i, Broadway’de ilk kez 1994 yılında sahnelendi ve 9 dalda Tony Ödülleri’ne aday oldu. Halen Broadway’in, tüm zamanlarda, en uzun soluklu ve en yüksek gişe hasılatı elde eden şovu olan “Güzel ve Çirkin”, ilk sahnelendiği tarihten itibaren, izleyicisi, başarısı ve devamındaki prodüksiyonları ile dünya çapında küreselleşti. 2004 yılında ilk lisanslama ile 22 ülkeye yayılan gösteri, 35 milyondan fazla izleyiciye sahnelendi, 28 binden fazla performans için 8 farklı dile çevrildi. Güzel ve Çirkin, 67 yılda 1,7 milyon Dolar’ın üzerinde gelir elde etti.

 

Orhan SENCER/ANKARA, (DHA)