Güvenpark’a otopark tehdidi!

Güvenpark’a otopark tehdidi!
13 Kasım 2018 10:34

Cumhuriyet’i simgeleyen Ankara’daki Güvenpark Anıtı, yeraltı otoparkı tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Bakanlık, Güvenpark’taki minibüs duraklarının yeraltına yapılacak çok katlı otoparka alınmasının önünü açan imar planını askıya çıkarttı.

 

Burcu Cansu / Birgün

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, bu planın parkın tarihi dokusuna ve anıtı tehlikeye sokacağına dikkat çekti. “Cumhuriyet tarihinin mekânsal yapısı bozularak yeni sisteme uygun rant oluşturuluyor” diyen Candan, yargı yoluna başvuracaklarını ve plan iptal edilene kadar mücadele edeceklerini söyledi. Güvenpark’ın Cumhuriyet’in mekânsal karşılığı olduğunu ve yeni sistemde bununla hesaplaşmak adına adımlar atıldığını vurgulayan Candan, şunları söyledi: “Tek adam rejiminde Cumhuriyet değerleri ile hesaplaşılırken kent de buna paralel yapılandırılıyor. Bu alan halka hizmet etmenin ve Cumhuriyet’e güvenmenin simgesi olduğundan yeni yönetim anlayışı bunu tamamen yok etmek istiyor.”

‘TARİHİ DOKU ZARAR GÖRÜR’

 
Candan, planda yer alan, “Ağaç dokusuna zarar vermeden ulaşım ve altyapı tesisleri yapılacak” maddesini de eleştirdi. Candan, “Buraya bir iş makinesi dahi girse ağaç dokusuna zarar verir. Tarihi anıt ve ağaçlar zarar görür” uyarısında bulundu. Candan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Güvenpark’ın altına dükkan yapmayı da düşünüyorlar. Cumhuriyet tarihinin simgelerini ortadan kaldırmak için katliam projesi uygulanmak istiyorlar.”

 

https://www.birgun.net/haber-detay/guvenpark-a-otopark-tehdidi-236596.html