Güvenli sürüş ve ileri sürüş teknikleri hayat kurtarıyor

Güvenli sürüş ve ileri sürüş teknikleri hayat kurtarıyor
3 Mayıs 2017 15:10

Günümüz Türkiye’sinde milyonlarca insan ve araç var. Bu insan ve araçların milyonlarcası hergün trafikte seyir ediyor ve gündelik ihtiyaçlar için sürekli hareket halindeler.

 

 

Hal böyle olunca ne yollarımız bu yoğunluğu kaldırabiliyor ne de sürücüler artık buna tahammül edemez hale geliyor. Sadece trafiğe yeni çıkan sürücülerin değil trafikte hali hazırda araç kullanan sürücülerinde eğitim alma gerekliliği buradan yola çıkıyor. Zira trafikte ki sürücülerin yaptığı bir çok tavır ve yersiz hareketler trafiği sıkıştırdığı gibi güvenlik anlamında da zora sokabiliyor.

 

Ülkemizde bir kaç adet sürüş akademisi var ve bu akademilerde her türlü sürüş için profesyonel eğitimler bulunuyor. Örneğin Güvenli sürüş eğitimi trafikte bulunan her otomobil sürücüsünün alması gereken bir eğitim, ister 20 yıldır trafikte olsun ister 1 yıl olsun. Bunun daha ileri içinde ileri sürüş eğitimleri vardır. Bu da trafikte bulunan sürücülerin kendi ve arabalarının limitlerini daha iyi öğrenmelerini sağlayacaktır.

 

Otomobil kullanmaya ilk adımı atacak olan ve trafikte yeni yeni araç kullanmaya alışmaya çalışan sürücüler için de direksiyon dersi hizmetleri yer almaktadır. Ancak bu temel sürüş eğitimlerinin kesinlikle uzman kişilerden alınması önemlidir ve sürücü kursu araçlarından ziyade kursiyerlerin kendi araçlarıyla alması gereken eğitimlerdir.

1