Güvenle Çalışabilmek İçin İş Güvenli Uzmanları Görevinin Başında

Güvenle Çalışabilmek İçin İş Güvenli Uzmanları Görevinin Başında
26 Nisan 2019 12:21

İnsanların kendi hayatlarını devam ettirebilmesi ve kendi ayakları üzerinde durabilmesi için çalışacakları bir işe ihtiyaçları vardır.

 

 

 

Yalnızca ihtiyaçları doğrultusunda bir işte çalışmaktan ziyade insan içerisinde çalışma dürtüsü bulunur. Çalışma dürtüsünden dolayı insanların çoğu uzun süreli tatillerden hoşlanmazlar. Her zaman için bir uğraş, iş bulma arayışı içindedirler. Belirli yıllar eğitim alıp istekleri doğrultusunda bir işe yerleşen kişilerin çalışma koşulları çok önemlidir. Her insan hizmet vereceği ve uzun vakitler geçireceği ortamda güvenli olmayı hak eder. Bu nedenle tüm iş verenlerde iş güvenliğinin sağlanması zorunludur. İş güvenliği sağlanması çok zor bir durum değildir. Ülkemizde 2012 yılında çıkarılan kanunla firmalarda iş güvenliği uzmanı bulundurulması zorunlu kılınmıştır. Firmalara iş güvenliği uzmanını Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi tahsis eder. Her firmanın hizmet verdiği sektöre uygun bir çalışma tehlikesi bulunur. Kimi firmalarda tehlike, risk az iken kimi firmalarda tehlike seviyesi oldukça yüksektir. Buna uygun olarak alınacak olan önlemlerin boyutu da artar. Bir ev ortamında dahi doğal afetlere ya da çeşitli faktörlere karşı alınacak çeşitli önlem bulunur. İş güvenliği uzmanları kendi alanında detaylı eğitim almış bireylerdir. Bu nedenle firmalarda gereken her önlemi alırlar. Siz de gerekli niteliklere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız iş güvenliği uzmanlığı eğitimleri sayesinde iş güvenliği uzmanı olabilirsiniz. Türkiye’nin en köklü İş Güvenliği Akademilerinden olan Yöntem Akademi’de iş güvenliği uzmanlığı eğitimleri almak isterseniz bu: https://www.yontemakademi.com.tr/is-guvenligi-uzmanligi-egitimi linke tıklayın.

 

 

İş Güvenliği Uzmanlığı için Eğitimin Önemi

 

 

İş güvenliği uzmanlarının aldığı eğitim çok önemlidir. Yeterli donanımda eğitim alması ve gereken sınavlardan geçmiş olması gerekir. Firma içerisinde farklı farklı departmanlar bulunur bu nedenle çok sayıda insan bir bina içerisinde yer alır. Bu durum çalışan kişi sayısını artırır. İş güvenliği uzmanları nerdeyse firma içerisindeki her insanın sağlığından sorumlu olur. Bu sebepten ötürü iş güvenliği uzmanlarının aldığı eğitim çok önemlidir. Yöntem Akademi kurslarıyla iş güvenliği eğitimi veren kurumlar arasındadır. İş güvenliği eğitimi almak için donanımlı eğitimler veren kursları tercih etmeniz gerekir. Aldığınız eğitimin kalitesi çok önemlidir. Oldukça ciddi bir iş olan iş güvenliği uzmanlığının görevleri oldukça fazladır. Yalnızca firma içerisindeki olumsuz etmenlere karşı önlem almakla kalmaz oluşabilecek her türlü doğal afetlere karşı da önlemlerin alınması iş güvenliği uzmanlığının görevleri arasındadır. İş güvenliği uzmanı olabilmek için yapılması gereken çeşitli şeyler bulunur. Bunun yanı sıra iş güvenliği uzmanı olmak için önünüzde zorlayıcı etmenler bulunmaz. Yöntem Akademinin de vermiş olduğu eğitimler oldukça anlaşılabilir eğitimlerdir. Eğitimlerin ardından sınavlardan geçersiniz ve firmalarda iş güvenliği uzmanı hizmeti vermek için hazır olursunuz. İş güvenliği uzmanlığı eğitimi almayı düşünüyorsanız buraya tıklayarak kafanızdaki soru işaretlerine cevap verecek bilgiler edinebilirsiniz.

 

 

İş Güvenliği Uzmanlığının Kademeleri

 

 

İş güvenliği uzmanı eğitimlerine çeşit çeşit okullardan mezun olduysanız dahi katılım sağlayabilirsiniz. Yalnızca iş güvenliği uzmanının bilmesi gereken ilk yardımda uygulanacak hamleleri bilmeniz gerekir. Yöntem Akademinin vermiş olduğu eğitimlerde her şey en ince ayrıntısına kadar berrak bir şekilde anlatılır. Böylece kursiyerler daha kısa sürede daha çok şey öğrenir ve her yeni gün kendilerini daha hazır hissederler. İş güvenliği uzmanlarının kademeleri vardır. A, B, C  olarak sınıflandırılan kademeler bireylerin hangi firmalarda hizmet verebileceğini temsil eder. İlk kez sınava girmiş ve iş hayatına yeni atılan birinin kademesi C olur. Kademeler kurumlardaki iş tehlikesini temsil eder. A en yüksek tehlike C en alçak tehlikeyi temsil eder. Bu nedenle iş hayatına yeni atılan iş güvenliği uzmanlarının kademesi C olur. İş güvenliği uzmanı konusu ile ilgili ayrıntılı bilgiye Yöntem Akademi ile iletişime geçerek ulaşabilirsiniz.