Gut tedaviniz orta Anadolu’ dan

Gut tedaviniz orta Anadolu’ dan
6 Mart 2015 08:59

Değerli okuyucularımız! Cümle Yüce Türk İslam alemine hayırlı Cumalar dileyerek Sohbetimize başlayalım.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN.

 

Şubat ayının son haftası, Kahramanlar yuvası (TSK) 6 şehit verdi. Mart ayının ilk haftasında da 4 Şehit verdik. İki hafta da üç uçak kazasında 6 pilotumuzun şehit olması acaba bir kaza tesadüfü müdür diye soru işaretleri doğuruyor? Ruhunda Vatan sevgisi olan kadirşinas Türk halkını, iki haftadır yasa boğmuştur. Mübarek günlerin yüzüsuyu hürmetine Cenab-ı Allah bir daha böyle kaza ve belaları Türk halkına göstermesin.

 

Şehit 6 Pilotumuz için, Müslüman olup, ruhunda Vatan sevgisi olanları Kur’an-ı Kerim-i okuyup, dua etmeye daha da teşvik edeceğine inanıyorum. Okumasını bilenler, Kur’an-ı Kerim-i, bilmiyenler ise bilgileri kadar okuyup, dua etmelidir. Beterin beteri olduğunu da unutmayalım? Cenab-ı Allah, Büyük Türk Milletinin ülkesiyle, Milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmasın ve bozmaya çalışanları da kahr-ı perişan etsin inşallah.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Ay yıldızlı Şanlı Türk Bayrağının dalgalanması uğruna, asker ve sivil, tüm Vatan Şehitlerini Rahmetle anar. Ruhları şad olsun. Yakınlarına ve sevenlerine sabr-ı Cemil niyaz ediyoruz.

 

Hadis-i şerifler:

 

1- ‘‘Allah’ım! Günahlarımı kar ve dolu suyu ile yıka ve beyaz elbiseyi kirden temizler gibi kalbimi hatalardan arındır.”

2-”Rabbimiz! Bizi sabırla donat, bize sebat ver ve inkarcı topluluğa karşı bize yardım et!”

3- ”Allahım! bana kendi sevgini ve senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver.

4- ”Düşmanla buluşmayı istemeyin, fakat buluşunca da dayanın artık.”

5- ‘‘Hayrı, güzel huylulardan isteyin.”

6- ”Sonunda özür dilemek zorunda kalacağın işten sakın”

7- ”Zalimlerle onlara yardım edenler, cehennemdedir.” Buyuruyor. Hz. Muhammed (s.a.v.)

 

Yıl 1977 Ankara: Selanik caddesinde Adalet partisi genel merkezinde, Adalet partisi genel idare kurulu üyesi, teşkilat başkan yardımcısı ve Tokat Milletvekili Din adamı (Vaiz) Feyzullah Değerli hocayı ziyaret ettim. Ziyaret esnasında Hocanın odasına birisi geldi, ayağa kalkarak o o Vasfi bey şeref verdin diyerek karşıladı ve dedi Noooman Vasfi bey ile daha önce tanıştın diyerek tanışmamızı tazeledi. Çay içtikten sonra, Feyzullah Hoca yahu Vasfi Bey, bende gut hastalığı var. Bu hastalık, hem Din adamı, hem de politikacı olmamdan dolayı sürekli et ve ağır yemekler ikram ediliyor dedi. Vasfi Bey Hocam; Türk Milleti fanatikçe misafirperverdir ve dediğiniz doğrudur. Ağır yemekler de gut hastalığına yakalanmaya sebep oluyor. Hoca, önerin nedir? Vasfi Bey Hocam özür diliyorum, nefsine hakim olacaksan bu işin kolayı var dedi.

 

VASFİ DİREN BEY’İN REÇETESİ

 

1- İki gün yalnız, Çilek’ten başka hiç bir şey yenilmyecek. Uygulama: çilek yedikten sonra, yarım çay kaşığı toz zencefil yenmelidir. Şİfası: Bu çilek kürü, gut hastalığını tedavi ettiğini söyledi.

2- Malzeme: Elma ve armut kurusu. Hazırlanışı: İki ölçek elma kurusu, bir ölçek armut kurusunu kaynar suya atıp iki dakika kaynatıp, on dakika demlendirip bal ile tatlandırıp günde üç su bardağı içilir.

 

Merhum Vasfi Diren, ”Çilek sezonu kaçırılmamalı, faydalanma ihmal edilmemelidir. Çünkü çileğin saymakla bitmeyen faydaları vardır.” diyor.

 

NOT: İki no’ lu reçeteye 15 gün devam edilip, 6 gün ara verildikten sonra tekrar devam edilir. Bu reçete 4 seans yapılacaktır.

 

NOT: Vicdan muhasebesi ahlakına sahip doktorunuzun, görüş ve önerilerine baş vurarak kullanmanız daha faydalı olur.

 

Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü, Merhum Feyzullah Değerli Hocamızı, Orta Anadolu da, tarımın reel sektör de ki, gelişim mimarlarından Merhum Vasfi Diren Beyi ve okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

Cenab-ı Allah, Yüce Türk halkını, münafık ve riyakarların şerrinden esirgesin dileklerimizle, Allah’ın Selamı, şifası ve bereketi üzerinize olsun.

 

ÖZDEYİŞLER

 

1- Ruhunda Vatan sevgisi olan iş adamlarının en önemli görevleri, insan yaşamının geçici olduğunu, fakat en önemlisi, Türkiye’nin geleceği için, tarımda sanayileşmeyi devam ettirmektir. (Vasfi Diren)

2- Vatana ve insanlara iyilik yapmak, vicdan sahibi olup, üretim yaparak huzura kavuşmanın en kısa yoludur. (Vasfi Diren)

3- Bir ürünün üretim faaliyetine başladıktan sonra, kendimizi bir şeyle sınırlamak doğru değil, daima yenilikler yapmalıyız. (Vasfi Diren)

4- Büyük bir fikir üretmek için, önce birçok fikir üretmiş olmak gerekir. (Thomas Edison)

5- Herkes hırslı davranırken korkun. Herkes korkak davranırken hırslı olun. (Warren Buffett)

6- Yaşamın içinde kaybettiğimiz hayat, bilginin içinde kaybettiğimiz bilgelik nerede? (T.S. Eliot)

 

KAYNAKÇA: HADİS-İ ŞERFLER

 

Hz. Muhammed ve hadisleri Yazar: Abdulbaki Gölpınarlı Okat yayınevi 1964

Numan Aladağ’ın not defteri.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun