Gürsel Tekin savcıları göreve çağırdı

Gürsel Tekin savcıları göreve çağırdı
1 Eylül 2013 17:24

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Erdoğan’ın sözlerinin suç olduğunu söyledi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Mevcut tezkere ihtiyaca cevap verebilecek tezkeredir” sözlerini değerlendirerek, “Bu sözler normal hukuk sisteminde suçtur. Savcıların harekete geçmesi gerekir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Aydın’ın Didim İlçesi’nde partililerle buluştu. Didim CHP İlçe Başkanlığı’na gelen Gürsel Tekin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin de içinde yer aldığı coğrafyada yıllardır ciddi sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Tekin, Suriye ile ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Mevcut tezkere ihtiyaca cevap verebilecek tezkeredir” sözlerini değerlendirdi. Tekin, “Bu sözler normal hukuk sisteminde suçtur. Savcıların harekete geçmesi gerekir” dedi.

Savaşın cinayet olduğunu söyleyen Tekin, “Savaşa CHP olarak karşı çıkıyoruz. CHP’ye gönül vermiş tüm dostlarımızın da karşı çıkması gerekir. Önümüzdeki günlerde savaşa hayır mitingi düzenleyeceğiz. Bu ülkenin sahipsiz olmadığını anlatacağız. Savaş çığırtkanlığının nedenlerinden biri taşeronluk görevi, diğeri de müteahhitin isteğini yerine getirmedir. Türkiye’de, bütün çıkmazları bir savaşla tolere edecek, nizamını bozmuş bir hükümet var” diye konuştu.