Günümüzde Kıl Çadırı Konaklama Amaçlı Kullanılır Mı?

Günümüzde Kıl Çadırı Konaklama Amaçlı Kullanılır Mı?
13 Ağustos 2020 09:37

Tarihte eski Türk devletlerinde barınak olarak kullanımı yaygın olan kıl çadırları günümüzde, düğün salonlarında, çay bahçelerinde, kafeterya ve restoranlarda işletme amaçlı kullanıldığı görülse de isteğe bağlı olarak konaklamak için de kullanımı mümkündür. Özellikle kamp tatillerinde konaklama amaçlı tercih edebileceğiniz en ideal çadır çeşitlerinden birisidir. Soğuğu  ve sıcağı içine çekmemesinin yanı sıra, bakteri  böcek, haşere, akrep sivrisinek vs. zararlı canlıları da yapısında barındırmayan  kıl çadırları, ülkemizde ve dünyada farklı çeşit ve boyutlarda  kullanılmaktadır. Estetik ve dikkat çekici görünümün yanı sıra Eski Türk devletinin  yaşantısını sembolize etmesinden dolayı büyük ilgi görüyor.  Kıl çadır özellikle turistik bölgelerde, kullanımı daha fazladır.

 

Konaklamak İçin Kıl Çadırı Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Öncelikle kıl çadır konaklama amaçlı kullanmak istiyorsanız, öncelikle soğuk ve yağışlı bölgelerde kullanılacak kıl çadırları daha özenli üretilmesi gerektiği için kullanacağınız bölgenin hava şartları ve iklim koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Keçi kılından imal edilen bir çadır olduğundan dolayı diğer çadırlara göre ağır ve kalındır. Özellikle kış şartlarında yağmuru ve nemi içine hapsettiği için ağırlığı daha da artar. Bu durumları göz önünde bulundurursak çadırın  kurulacağı iskeletinin de sağlam bir yapıya sahip olması gerekir. Konaklama için kullanılacaksa çadırın modeli ve büyüklüğü de çok önemlidir. Aynı zamanda zeminin dayanıklı ve sağlam olması da çadırın ömrünü uzatan en önemli faktördür. Kıl çadırı dayanıklı bir iskeletin üzerinde dayanıklı ve kaliteli  çatı izolasyonu ile kurulur. Konaklamak için yaptırtacağınız kıl çadırları mutlaka izolasyonlu olmalıdır.

 

En Çok Kullanılan Kıl Çadırı Modelleri

En çok kullanılan kıl çadır modellerine baktığımızda tarihten günümüze kadar oba ve otağ  çadırı veya  Eski Moğol çadırları olarak da isimlendirilen yuvarlak kıl  çadırlar ön planda yer alıyor. Eski Türk boyları tarafından yüzyıllardır kullanılan kıl çadırlarını Yörükler ise ahşap direkt üzerine dikdörtgen tek katlı ve sade olan modellerini kullanmayı tercih etmişlerdir. Günümüzde ise daha çok işletme ve organizasyon amaçlı olduğundan dolayı geniş model seçeneğine sahiptir. İşletmenize özel kıl çadır modellerini firmamıza hazırlatarak güvenle kullanabilirsiniz.