Güngören Belediyesi’nden AKP’li yardımcılara fazladan ödeme!

Güngören Belediyesi’nden AKP’li yardımcılara fazladan ödeme!
12 Kasım 2018 12:15

Güngören Belediyesi’nde meclis üyeleri arasından atanan belediye başkan yardımcılarına 5 yıl boyunca mevzuata aykırı şekilde toplam 361 bin 594 TL sosyal denge tazminatı ödendiği ortaya çıktı. Belediyede AKP’li Meclis üyesi olan 2 belediye başkan yardımcısı bulunuyor.

 

 

Özlem Güvemli / Sözcü

 

 

Sayıştay’ın Güngören Belediyesi’nin 2017 yılı faaliyetlerine ilişkin hazırladığı raporda çarpıcı tespitler yapıldı. Raporda, yalnızca kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında istihdam edilen kamu görevlilerinin yararlanabileceği sosyal denge tazminatı ödemesinin, meclis üyeleri arasından atanan başkan yardımcılarına da ödendiği belirlendi. Bu ödemelerin 2012 ve 2017 yılları arasında aralıksız 5 yıl devam ettiğine dikkat çekilen raporda, ödemelerin toplam tutarının 361 bin 594,14 TL’yi bulduğu belirtildi. Konuya ilişkin mevzuatın anlatıldığı raporda, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile il özel idarelerinin kadro ve pozisyonlarında istihdam edilen kamu görevlilerine sosyal denge tazminatı ödenebileceğine dikkat çekildi. Belediyelerde iki tür belediye başkan yardımcısı bulunduğu ifade edilerek “Birincisi norm kadroda yer alıp aynı zamanda kamu görevlisi olan belediye başkan yardımcısıdır. Diğeri ise nüfus kıstas alınarak meclis üyeleri içerisinden belediye başkanı tarafından görevlendirilen belediye başkan yardımcısıdır” bilgisi verildi.

 

BELEDİYE: DİKKATE ALACAĞIZ

 

Mevzuat hükümlerine göre meclis üyeleri arasından görevlendirilen başkan yardımcısının görevi, görev süresi ile mali ve sosyal haklarının çerçevesinin kanunla belirlendiği belirtilerek meclis üyesi olan başkan yardımcılarına sosyal denge tazminatı ödenemeyeceği vurgulandı. Sayıştay, söz konusu ödemelerin mevzuata aykırılık teşkil ettiğini bildirdi. Güngören Belediyesi tarafından Sayıştay’a gönderilen yanıtta, rapordaki tespit ve tavsiyelerin dikkate alınacağı kaydedildi.

 

2 YARDIMCI VAR

 

Güngören Belediyesi’nde 5 belediye başkan yardımcısından ikisi aynı zamanda belediye meclis üyesi. Belediyenin sitesinde yer alan yönetim şemasına göre bu isimler AKP’li Meclis Üyeleri Derviş Kahraman ve Fatih Özçiçek. Derviş Kahraman, 2004 yılında AKP’den meclis üyesi seçildi ve belediye başkan yardımcısı olarak görev yapmaya başladı. Kahraman bu görevi 3 dönemdir yürütüyor. Fatih Özçiçek de, 2009 yerel seçimlerinde meclis üyesi olarak seçildi ve başkan yardımcılığı görevine atandı. Özçiçek halen görevine devam ediyor.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/gungoren-belediyesinden-akpli-yardimcilara-fazladan-odeme-2733018/