Güney Kore’de gemi kazasından kurtulan öğretmen intihar etti

Güney Kore’de gemi kazasından kurtulan öğretmen intihar etti
18 Nisan 2014 14:19

Güney Kore’de 2 gün önce batan gemiden kurtulan müdür yardımcısı intihar etti. Müdür yardımcısının cesedi ağaca asılı halde bulundu.

 

Tarihinin en büyük deniz kazalarından birini yaşayan Güney Kore’de, bindikleri feribotun iki gün önce batması sonucu kaybolan öğrencilerin müdür yardımcısı, intihar etti. Yetkililer, müdür yardımcısının öğrencilerle feribotta yolculuk ettiğini, kazanın ardından arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan 179 kişiden biri olduğunu açıkladı.

 

FACİADAN KURTULDU, İNTİHAR ETTİ

 

Danwon Lisesi öğrencilerinin bindiği Sewol adlı feribotun batması Güney Kore’de derin yaralar bırakmaya devam ederken bugün sıra dışı bir bilgi edinildi. Gemiden kurtulanların tedavi gördüğü Jin Adası Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Danwon Lisesi Müdür Yardımcısı Gang M., bir ağaçta asılı şekilde ölü bulundu. Yetkililer Gang’ın vicdan azabından intihar ettiğini düşünüyor.

 

“SADECE BEN KURTULDUM”

 

Kaza günü helikopter ile kurtarılan Gang, en yakındaki bir küçük adaya bırakılmıştı. Tekrar bir balıkçı teknesi ile olay mahalline gelen Koreli öğretmen, arama kurtarma çalışmalarını izlemiş sonra Jin Adası’na geri götürülmüştü. Kurtulanların toplanıldığı yere sevk edilirken Gang’ın sık sık “sadece ben kurtuldum!” diye suçluluk duygusu içinde bağırdığı kaydedildi.

 

AĞACA ASILI HALDE BULUNDU

 

Emniyetten alınan bilgiye göre, Jin Adası Spor Salonu’nda diğer kurtulanlarla beraberken Gang, yakınlarından haber alamayan öğrenci velileri ve eğitim ofisi yetkileri tarafından tartaklandı. Daha sonra ise ortadan kayboldu. Gang’ı aramaya çıkan polisler, cesedini ağaça asılı halde buldu. Jin Adası Emniyet Müdürlüğü ölen Koreli öğretmenin intihar ettiğini düşündüklerini belirtti.

 

UMUTLAR AZALIYOR

 

Üzerinden yaklaşık 60 saat geçen kazada kaybolan 268 kişi için arama kurtarma çalışmaları, bölgede etkili olan şiddetli rüzgar, sağanak yağış ve büyük dalgalar nedeniyle güçlükle sürdürülüyor. Yetkililer, kaybolanları sağ bulma umudunun geçen her dakika biraz daha azaldığını belirtti.

 

FERİBOT SULARA GÖMÜLMÜŞTÜ

 

Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası’na giden 6,325 ton ağırlığındaki “Sewol” adlı feribot, çarşamba sabahı erken saatlerde Byungpoong Adası’nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla soğuk sulara gömülmüştü.

 

NEDEN BATTIĞI BİLİNMİYOR

 

325’i okul gezisine katılan lise öğrencisi olmak üzere 475 yolcu ve mürettebatın bulunduğu feribotun neden battığı henüz bilinmiyor. Feribotun, sualtındaki bir kayaya çarpmış olabileceği düşünülüyor.

 

Haftada iki kez Incheon-Jeju seferi yapan feribot, 1994’te Japonya’da üretilmişti. 146 metre uzunluğundaki ve 22 metre genişliğindeki feribot, 921 kişi, 180 araç ve 152 konteyner taşıma kapasitesine sahipti.