Güneşin yan etkilerinin cilde verdiği zararlar için güneş lekesi tedavisi Ankara’da..

Güneşin yan etkilerinin cilde verdiği zararlar için güneş lekesi tedavisi Ankara’da..
30 Mayıs 2017 10:42

Güneş lekeleri bronzlaşmak için, uzun süre güneşlenme sonrasında meydana gelmektedir. Güzel görünmek, bronz bir tene sahip olmak için direkt güneş ışınlarına maruz kalındığında cilt lekeleri meydana gelerek bu lekeler bazen ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Aynı zamanda cilt lekelerinin tedavisini de güçleştirmektedir.

 

 

 

Güneş Lekesi Tedavisi nasıl yapılmaktadır?

 

Güneş lekesi tedavisi Ankara’da medikal merkezimizde 3 şekilde yapılmaktadır. Mezoterapi, mezolift ve lazer ile güneş lekeleri tedavi edilmektedir.

 

Mezoterapi ile tedavi yönteminden bahsedebilir miyiz?

 

Leke tedavisi sonrasında en önemli sorun bir süre sonra lekelerin geri gelmesidir. Mezoterapi yönteminde etken ilaçlar küçük miktarlarda cilde enjekte edilir. Bu maddeler aynı zamanda kırışıklık ve sarkmaların giderilmesi içinde kullanılmaktadır. İlaçlar etkileşimini gösterdiğinde ciltte lekeler tamamen ya da kısmen yok olur. Sigara kullanımı da ciltte leke oluşmasına sebebiyet verdiğinde genellikle güneş lekeleri sonrasında sigara kullananlar bu yöntemi tercih etmektedirler. Ankara Mezoterapi ile lekeleri tamamen ortadan kaldırmak için uygulama yapılmaktadır.

 

Medikal Estetik Merkeziniz Ankara Mezoterapi dışında hangi yöntemleri uygulamaktadır?

 

Cilt gençleştirme Ankara’da ikinci tercih edilen yöntem lazer tedavisidir. Lazer ile güneşe maruz kalan ciltte oluşan lekeler, ileri teknoloji cihazlar sayesinde ortadan kaldırılmaktadır. Lazer tabanlı cihazlarla uygulanan radyo frekans dalgaları ciltteki etkileri ortadan kaldırmaktadır.

 

Ankara’da estetik merkezi olarak birçok hizmet veren Dr. Buket Yıldırım hakkında bilgi alabilir miyiz?

 

Buket Yıldırım, Ankara Tıp Fakültesinden 1995 yılında mezun olmuştur. Medikal çalışmalarına ise 2004 yılında başlamıştır. Bu alanda sağlık bakanlığı programlarının yanı sıra çeşitli seminer ve kurslara katılım sağlamıştır. Ankara’da bir estetik merkezinde sorumlu hekim olarak tamamladığı görevi sonrasında kendi merkezini açarak hizmet vermeye başlamıştır. 2012 yılından itibaren uzman kadrosu ile birlikte birçok güzellik alanında hizmet vermeye devam etmektedir.

 

Buket Yıldırım Ankara Çukurambar’da Cilt lekeler, mezoterapi, Botox, çatlak tedavileri gibi güzellik alanında birçok tedavi uygulamaktadır.

 

Yaz aylarının yaklaşmasıyla tatil planı yapanlar, cilt lekelerinden korunmak için mutlaka koruyucu kremler tercih etmeliler. Lekeler yaz bittikten sonra cilt kendine gelemeye başladıktan sonra ortaya çıktığı için güneşlenme ya da tatil esnasında fark edemediklerinden leke sorunu yaşayacaklarını düşünmemektedir. Bu sebeple direkt güneş ışınlarından cildimizi korumalı, uzun süre güneşlenmemeliyiz. Bazı durumlarda cilt çok az ışık görse de leke oluşturabilmektedir, bu durumda güneş lekesi tedavilerini tercih ederek bu lekelerden kurtulabilirler.