Güncel Koronavirüs Haberleri

Güncel Koronavirüs Haberleri
17 Haziran 2020 12:23

Son dönemde Dünya’yı ve ülkemizi tehdit eden bir pandemi ile savaş halindeyiz. Çin ile başlayıp İtalya, İspanya, Amerika, Fransa, Brezilya, İngiltere başta olmak üzere tüm Dünyada yayılarak oldukça ağır sonuçlara neden olmuş ve hala da olmaya devam etmektedir. Tüm Dünya alarmda ve insanlar resmen panik havasında.

Wuhan’da başlayan virüsün yarasalardan insanlara bulaştığı ve daha sonra da insandan insana bulaşma özelliği göstererek yurtiçi ve yurtdışına hava, deniz, kara ve demiryolu kullanan insanlar ile de tüm dünya ya yayılan bir Covid-19 pandemisi ile karşı karşıyayız. Corona Son Durum da Bilim insanlarının çoğu ortak görüşte olsalar da bazı fikirler ile birbirlerinden ayrılmaktadır. Bazı bilimciler bu virüsün doğal yapıda olduğunu ve hatta Wuhan eyaletindeki laboratuvarda üretilmiş olabileceğini düşünmektedirler. Buna sebep ise yine bazı bilimsel araştırmalar doğrultusunda ortaya çıkan, Covid-19 virüsünün özellikle bazı kan grupları (A ve B) gruplarını daha çok etkileyerek ölümlerin bu gruplar arasında yaygınlaştığıdır. Hatta Çin ve Amerikan hükümetlerinin bu konularda birbirini suçladığı bir durum hakim. Artık doğal bir virüs müdür yoksa özellikle Dünya nüfusunda azaltma yapılmak için planlanmış ya da başka şeylere mi hizmet etmekte tam olarak bilinmiyor. Ama bir gerçek var ki bu pandemi birçok hatta şuan itibariyle 400 bini geçmiş ve 500 bine yaklaşmakta olan ölüm oranı vaka sayılarının da 7 milyonu aşmış bir Covid-19 Tablosu ile karşı karşıyayız.

Ülkemiz de dahil tüm Dünyanın aldığı önlemler ve tüm kısıtlamalar da Haziran ayı itibariyle ekonomik piyasalar düşünülerek gevşetilmiştir. Çünkü tüm ülkeler bu pandemi ile hem insan kayıpları hem de ekonomi ile ilgili savaş vermek zorunda kalmıştır. Bundan dolayı da kısıtlamaların birçoğu kaldırılmıştır. Fakat yeni sosyal hayat ile de birtakım kurallar devreye sokulmuştur. Bu kurallar hepimizin de son dönemlerde özellikle Sağlık Bakanımız tarafından sürekli söylenilen maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralıdır. Toplumca bu kurallara uyulduğu takdirde vakaların ve ölümlerin de azalması beklenmektedir.Takip edilen Korona Rehberi incelendiğinde de koronavirüsle mücadelede neler yapmanız gerektiğini anlıyorsunuz. Koronavirus.info.tr ile hem korona tablosuna hem de tüm korona güncel ve aşı haberlerine de erişebilirsiniz. Korona (covid-19) ile ilgili bütün detaylı bilgi, haber ve gün gün korona haritalarına ve tablolarına kolaylıkla erişebilirsiniz. Son dönemlerde sağlık çalışanları ve bilim insanları oldukça yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Özellikle de aşının bulunması tüm ülkeler tarafından oldukça önem arz etmekle beraber koronanın ikinci dalga tehdidi daha çok korkutmaktadır. Ülkemizde de kısıtlamaların gevşetilmesinin ardından artan vaka sayıları da endişelendirmektedir. Gün gün Koronavirüs Türkiye haritasını ve ülkeler korona tablosunu da koronavirus.info.tr sitesinden sürekli takip edebilirsiniz.