Gümrük’te AKP propagandasına YSK’dan izin!

Gümrük’te AKP propagandasına YSK’dan izin!
9 Haziran 2018 11:30

Başbakanlığa bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) AKP seçim sloganını çağrıştıran “Türkiye için oy vakti” afişlerini gümrük kapılarına astı. CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu üyesi ve Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Hadimi Yakupoğlu duruma itiraz etti. YSK, jet hızıyla, “somut kanıt” gösterilmediğini belirtip itirazı 7’e karşı 4 oyla reddetti.

 

 

Mehmet Hadimi Yakupoğlu, afişi asanın resmi kurum olduğunu hatırlattı, verilen karara tepki gösterdi. Yakupoğlu, SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

 

 

“Afişlerin asıldığı yer gümrük kapılarında ki sandık bölgesidir. Burada, hiçbir siyasi parti lehine, aleyhine veya bir siyasi partinin seçim sloganını çağrıştıracak herhangi bir işaret, flama, bayrak kullanılamaz, asılamaz. Bunların sandık bölgesinde bulundurulması yasaktır. AKP’nin seçim sloganını çağrıştıran afişlerin, sandık bölgelerinde asılması üzerine CHP olarak itirazda bulunduk.

 
Türkiye’nin her tarafı AKP’nin ‘Türkiye için oy vakti”, illerin adı yazılıp ‘oy vakti’ afişleri asılı ve bu seçim çalışmalarında slogan olarak kullanılıyor. Yasa ve YSK genelgelerine göre sandık bölgesinde bunların asılamaz. Ancak, asılı olanların indirilmesi için YSK’ye başvurduğumuzda aynı gün talebimiz 7’ye karı 4 oyla reddedildi. YSK, bu konuda hiçbir araştırma yapma gereği bile duymadan, ‘somut delil getirmediğimiz’ öne sürdü. Artık gideceğimiz başka bir makam yok. Afişi asan da kamu kuruluşu. Kimi kime şikayet edeceksiniz.”

 

 

Afişleri astıran YTB’nin başkanlığını, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun kuzeni Abdullah Eren yürütüyor.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/gumrukte-akp-propagandasina-yskdan-izin-2457986/