Gülsuyu’nda silahlı saldırı: 5 yaralı

Gülsuyu’nda silahlı saldırı: 5 yaralı
30 Eylül 2013 07:18

İddialara göre Gülsuyu Mahallesi Mesut Caddesi üzerinde Halk Cephesi üyesi bir grup “Çetelere izin vermeyeceğiz, hesap soracağız” yazılı pankart açıp sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gruba ateş edildi. Açılan ateş nedeniyle, Semiha Ateş, Hasan Ferit Gedik, Gökhan Aktaş ve Yalçın İleri ile olay yeri yakınındaki bir markette alışveriş yapan Abdullah Kıyak yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olayın ardından Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaralananların yakınları toplandı. Başından 2 kurşunla yaralanan Gökhan Aktaş’ın kızkardeşi Fatma Aktaş, “Şimdi hastanede yaşam savaşı veriyor. Bu ülkenin Başbakanı’nın onun, bunun hiç mi çocuğu yok. Ne o, ne bu, hiç mi çocuğu yok. Bu ülkenin Başbakan oturup Suriye’dekilere ağlamasını biliyor. Gelip benim kardeşime de ağlayacak mı burada. Ne yapacak 2,3 özür dileriz dileyecek, pardon diyecek çekip gidecek. Ben bunu kabul etmiyorum. Ne o Başbakan’ın ne de bu beni yönetenlerin hepsinin hesabı sorulacak. Bu ülkenin polisi beni korusun diye var. Benim kardeşimi öldürsün diye değil. Kesinlikle değil. Benim kardeşim mezardayken ne olacak. Ben bu cumhuriyetin vatandaşlığını istemiyorum. Lanet olsun yerin dibine girsin bu devlet” dedi.
SALDIRILAR KAFALARI KARIŞTIRIYOR
Hastane önünde bekleyen grup adına açıklama yapan Demet Şahin ”Çete saldırıları aylardır sürüyor. Bu saldırılar devrimci demokrat kurumları basmaya, devrimci demokratik insanları yaralamaya önlerini kesmeye kadar gitmiştir. Bu çeteler bu kadar pervasız saldırılara nasıl girişiyorlar. Şu anda arkadaşlarımız Hasan Ferit Gedik ve Gökhan Aktaş ağır yaralıdır. Yoğun bakım ünitesinde yer bulunamadığı için saatlerdir burada tutuluyorlar. “ dedi. Ardından hastane önünde bekleyen yaklaşık 100 kişilik grup ”Çeteler halka hesap verecek” şeklinde slogan attı.
“2 KİŞİ ÖLÜMLE PENÇELEŞİYOR”
Yaralıların bulunduğu Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nin önüne gelen Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ?Dünkü Gülensu’daki çatışmaların devamı var. Az önce bir kızımız getirildi. Dizinden vurulmuş. Ondan önce getirilen 2 kişi başından vurulmuş durumları ağır. Muhtemelen özel hastane bulundu. Ambulanslarla oraya nakledilecek. Bir hastamız daha var o da karnından kurşunlanmış o da ameliyatta. Hayati tehlikesi yok. Burada 4 yaralı var. Şu anda ölümden bahsediliyor. Şu an ölen yok. Kimin ateş ettiği hakkında henüz bilgim yok ben sağlık durumları için doktorlarla görüştüm” dedi. Yoğun bakım ünütesinde yer olmadığı için Gökhan Aktaş Özel Bayındır hastanesine sevk edildi. Polis, olaya ilişkin çalışma başlattı.