Güler Sabancı, Massachusetts Instıtute Of Technology’de konuştu

Güler Sabancı, Massachusetts Instıtute Of Technology’de konuştu
26 Eylül 2013 09:05

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Boston’da ABD Enerji Bakanlığı ve dünyanın en saygın teknik üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından düzenlenen ‘Temiz Enerjide Kadının Rolü Sempozyumu’nun açılış konuşmasını yaptı.

 

 

Sabancı, konuşmasında yakın gelecekte yaşanacak temiz enerji sorunları ve bunların çözümünde kadının rolü hakkındaki görüşlerini aktardı. Güler Sabancı yaptığı konuşmada şöyle dedi:

 

“Temiz enerjinin geleceğe dönük bir tarafı da var. Örneğin Albert Einstein, 1921 yılında güneş enerjisine yönelik devrim niteliğinde deneyleri sayesinde Nobel Ödülü kazandı. Bu noktadan hareketle diyebiliriz ki temiz enerji hem geçmişimizde, hem de geleceğimizde var. İçinde bulunduğumuz nesil için çözülmesi gereken en önemli sorun, sürdürülebilir bir enerji sistemi oluşturmak. Ülke ekonomilerinin gelişimi ve bunları destekleyecek enerji tedariği yöntemlerine dair alınacak kararlar, toplumları şekillendirecek. Pew Temiz Enerji Eylem Planı 2012, küresel ekonominin bulunduğu noktayı ‘Temiz Enerji Devrilme Noktası’ olarak tarif ediyor. Ne yazık ki temiz enerji, geçtiğimiz yüzyıl boyunca potansiyelinin altında kullanıldı ve kadınlar da, enerji ile ilişkili kararların dışında bırakıldı. Bu çerçeveden bakıldığında aslında, temiz enerji ve kadınlar birbirini tamamlıyor. Her ikisi de aynı kaderi paylaşıyor. Her ikisi de şimdiye kadar global ekonomide potansiyellerinin altında fayda sağladılar. Neyse ki gelecek onlara ait.”

 

 

0a7fe811da39b4103c3e0245f7d37610

 

b657b38b1d22a4552ff1fcebbf5c7a0f