Gülen’in sağ kolu Cevdet Türkyolu’nun 12 akrabası adliyede

Gülen’in sağ kolu Cevdet Türkyolu’nun 12 akrabası adliyede
22 Ağustos 2016 12:19

SAKARYA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, ‘Fethullah Gülen’in sağ kolu’ olarak bilinen ‘Uzun Cevdet’ lakaplı Cevdet Türkyolu’nun gözaltına alınan 12 akrabası adliyeye sevk edildi.

 

 

 
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cemaatin ‘Uzun Cevdet’ lakaplı süper imamı Cevdet Türkyolu’nun Sakarya’da yaşayan kardeşleri Muharrem T., Ümmiye I. ve Vildan E., yeğenleri Muhammet V., Necdet T., Faruk T., Abdullah Mesut I., yengesi Güler T., eniştesi Kemal E. ile yakınları Yunus Şahin I., Nurullah Sait I. ve Mert Muaz I. gözaltına aldı. Cevdet Türkyolu’nun akrabalarının evlerinde yapılan aramada Fethullah Gülen’e ait kitaplar ve çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından 12 kişi adliyeye sevk edildi.

 

 

Örgütte Fethullah Gülen’den sonra gelen isim olan FETÖ’nün içinde daha çok ‘Uzun Cevdet’ namıyla bilinen ‘süper imam’ Türkyolu, Gülen’in 1999’dan beri ikamet ettiği Pensilvanya’daki malikanenin yanındaki 3 katlı bir villada ailesiyle oturduğu, FETÖ’nün illegal faaliyetlerin planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak bilindiği belirtilirken, Türkyolu’nun Sakarya’da 24, İstanbul’da 11, İzmit’te 3 ve Ankara’da 1 tane olmak üzere 4 şehirde 39 mülkünün bulunduğu tespit edildi.

 
Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)