Gülen: ‘Malikane’ dedikleri yerde ‘damadı’ da ağırladık

Gülen: ‘Malikane’ dedikleri yerde ‘damadı’ da ağırladık
23 Mayıs 2015 10:30

Fethullah Gülen, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın kendisini Pensilvanya’da ziyaret ettiğini öne sürdü. Gülen “Damat Efendi burada misafir oldu. Yattığım o yeri de, kulübe gibi yeri de gördü. Bütün bunlara rağmen hâlâ ‘malikâne’ diyorlar, bence bunlar akıllarını yitirmiş’’ dedi.

 

Pensilvanya’da ikamet eden Fethullah Gülen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili adayı olan damadı Berat Albayrak’ı ima ederek, “Damat Efendi burada misafir oldu. Binaları gördü. Hatta o daracık odada ağırlandı” dedi.

 

Pensilvanya’dan cemaatine video kaydı ile mesajlar yollayan Fethullah Gülen son sohbetinde yeni bir iddia ortaya attı. Gülen video kaydında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadının kendisini ziyaret ettiğini açıkladı. Gülen bu ziyaretle ilgili, “O serkârlardan birisinin damadı geldiğinde ben orada misafir ettim onu. Bağışlayın, vaktinde izdivaç yapsaydım, benim o yaşta torunum olurdu. Ben insan gibi onu o odamda özel mahiyette, başkalarıyla görüşmüyorum mülahazasına binaen misafir ettim; izâz u ikramda hiç kusur etmedim. Yattığım o yeri de, fakirhâne yeri de, kulübe gibi yeri de gördü. Çalıştığım masamı da gördü” dedi.

 

Gülen günlük bir gazetenin malikhanenin fotoğraflarını yayımladığı habere ilişkin ise “Gelip helikopterle burada -bu umuma ait, vakfa ait bir bina- bunun üzerinde, buranın resmini çekme, buraya mâlikâne deme filan… Burayı bir dönemde kendilerine de yakın birisi, Allah rızası için yaptı, Altın Nesil Vakfı’na bağışladı” dedi. Gülen, “Bir gün tarih, gazetelerinde ve televizyonlarında olan sesleriyle neşredecek ve bütün dünya duyacak onları. İnsanlar onların altına atacakları imzaları şu sözlerle atacaklar; ‘Sizin gibi düşünen insanların Allah belasını versin!’ Böyle diyecekler” dedi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet