Gülen bakanlarla bire bir görüşmüş!

Gülen bakanlarla bire bir görüşmüş!
23 Ocak 2017 09:59

FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in Ankara’da siyasiler, asker, polis, yargı ve MİT’teki cemaat mensupları ile bir araya geldiğini anlatan H.S., “Gülen, Cemil Çiçek, Refaiddin Şahin ve Abdülkadir Aksu ile bir araya geldi…” dedi

 

 

Asuman ARANCA / Sözcü

 

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında ifade veren örgüt imamı H.S. müthiş itiraflarda bulundu. H.S., FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in, Ankara’daki Samanyolu Koleji’nin 5’inci katında siyasiler, asker, polis, yargı ve MİT yapılanmalarında görevli cemaat mensupları ile görüşmeler yaptığını öne sürdü. Lise yıllarında tanıştığı FETÖ’nün içinde 2013 Eylül’e kadar aktif görev aldığını söyleyen H.S., şunları anlattı:

 

 

TARIK TOROS İLE BİRLİKTE KALDIK: Hukuk fakültesini kazanınca Ankara’ya geldim. Bahçelievler’deki hususi hizmet evlerinden birine yerleştirildim. Burada benimle birlikte hususi hizmet sorumlularından Ali T., Bugün TV’de program yapan Tarık Toros, Enes Kod adlı Kara Harp Okulu’ndan atılma Engin S. ve Selim isimli bir kişi kalıyordu.

 

 

ANKARA’DAKİ TOPLANTILAR: Gülen, her ayın ilk cuma gününden başlamak üzere, cuma, cumartesi ve pazar günleri tüm dünya ülkesi imamları ve il imamlarının katıldığı istişare toplantıları yapardı. Bu toplantılar normal şartlarda İstanbul Altunizade’de yapılırdı. Gülen’in Ankara’da üst düzey görüşmeleri olduğunda bu toplantıları Samanyolu Koleji İvedik Tesisleri 5. katına alıyordu. Toplantılara katılmaya seviyem yetmiyordu ama ikram, karşılama gibi işleri organize ediyordum.

 

 

AKSU, ÇİÇEK, ŞAHİN: Gülen her toplantıya katılmıyordu. Ancak kendisine ayrılmış olan bölümde özel görüşmek istediği devlet erkanı, asker, polis, yargı ve MİT’te görevli cemaat mensupları ile görüşüyordu. Gülen’in bire bir görüştüğü bakanlar Cemil Çiçek, Refaiddin Şahin, Abdülkadir Aksu idi.

 

 

ÖZEL ARAÇLA SERVİS: Askeri personeli, sonradan MİT sorumlusu olan Murat Karabulut ve GATA sorumlusu Rıdvan Akovalı getiriyordu. Askeri personel, mütevelli heyetindeki zengin işadamlarının lüks araçlarıyla alınarak getiriliyor, özel asansör ile doğrudan Gülen’in yanına çıkıyorlardı. Asker personelin gelişinde koridorların insandan arındırılması görevi bana ve Cevdet Türkyolu’na aitti.