Gül’den TSK raporu: Pentagon olmalı

Gül’den TSK raporu: Pentagon olmalı
22 Ağustos 2014 17:29

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevini Erdoğan’a devretmeden önce çarpıcı bir rapora imza attı. Çankaya Köşkü’nün internet sitesinden de yayınlanan Savunma Reformu Çalışma Grubu raporunda dikkat çeken öneriler bulunuyor.

 

 

Gül’ün başkanlığında, asker ve sivil uzmanlarla birlikte hazırlanan raporda, Genelkurmay’ın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması önerilirken, Türkiye’nin ABD’deki Pentagon gibi bir yapıya sahip olması gerektiği kaydedildi.

 

 

 

“Mevcut haliyle bir tedarik ajansı gibi çalışan ve ciddi bir sivil kapasite eksikliği içinde olan MSB’ye Genelkurmay Başkanlığı gibi güçlü, tecrübeli ve bilgi birikimine sahip bir askeri yapının bağlanması ne arzu edilen düzeyde bir sivil-asker işbirliğini ne daha fazla etkinliği ve verimliliği sağlayacaktır” denilen raporda, “Stratejik karar alma süreçlerinin alt kademelerden itibaren sivil-asker işbirliğine dayanması ve Türkiye’ye özgü şartlar sebebiyle geçmişte üstlenmiş olduğu muhariplik dışında kalan görevlerini MSB’ye bırakması gerektiği değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verildi.