Gül’den İran sorusuna koalisyon yanıtı

Gül’den İran sorusuna koalisyon yanıtı
17 Temmuz 2015 09:30

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, koalisyon görüşmeleriyle ilgili olarak “Umutlu musunuz?” şeklindeki bir soruya “Artık onu arkadaşlarımız bilir. Hayırlısı neyse o olsun. Artık görüşme konuşma, uzlaşma dialog zamanı. Ümit ediyorum ki hayırlısı neyse o ortaya çıkar” dedi.

 

BAYRAM NAMAZINI OĞULLARIYLA BİRLİKTE SÜLEYMANİYE CAMİİ’NDE KILDI

 

Abdullah Gül, bayram namazını oğulları Ahmet Münir ve Mehmet Emre Gül ile birlikte Süleymaniye Camii’nde kıldı.

 

Gül, namazın ardından cami çıkışında bayram mesajı verdi. Gül, “Bütün halkımızın, milletimizin bayramı mübarek olsun. Ramazan ayı geldi geçti. İnşallah bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine bütün milletimizin geleceği iyi olsun. Herkes hayırlısıyla yeni senelere ulaşır. Sadece Türkiye’nin, kendi vatandaşlarımızın değil bütün müslümanların ve bütün insanlığın hep hayrını isteriz. İnşallah bu günler hep güzel günlere vesile olur. Bu vesileyle hem sizlerin hem de bütün vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

KOALİSYON YANITI VERDİ

 

Gül, ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İran ile Batılı devletler arasında nükleer müzakereleriin de sorulduğu sırada Gül’ün koalisyon görüşmeleriyle ilgili görüşünü açıklaldı..Abdullah Gül, “Bunu yürüten arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah hep hayırlısıyla bayram zaten sevgi, muhabbet, diyalog ayıdır. Seçimlerden sonra da böyle bir diyalog ortamının başladığını görüyorum. Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyorum. İnşallah hayırlısı neyse o olsun memlekette” diye yanıtladı.

 

“ARTIK GÖRÜŞME, KONUŞMA,UZLAŞMA, DİALOG ZAMANI”

 

“Koalisyon hükümeti kurulması konusunda umutlu musunuz? şeklindeki soruya Gül, “Artık onu arkadaşlarımız bilir. Hayırlısı neyse o olsun. Artık görüşme konuşma, uzlaşma dialog zamanı. Ümit ediyorum ki hayırlısı neyse o ortaya çıkar” şeklinde yanıtladı.

 

BAYRAM NAMAZINI KILACAĞI CAMİ, İKİ KEZ DEĞİŞTİ

 

Cami önünde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Abdullah Gül, kendisini bekleyen vatandaşlarla bayramlaştı. Öte yandan Abdullah Gül’ün bayram namazını kılacağı cami, iki kez değişti. Dün önce Abdullah Gül’ün Kavacık Hasan Yavuz Camii’nde kılacağı bildirildi. Daha sonra Başbakan Davutoğlu’nun da bayram namazını kıldığı ve Sultanahmet Camii’ndeki bayram namazına iştirak edeceği belirtilen Gül’ün bu programı da değişti ve bayram namazanı oğullarıyla birlikte Süleymaniye Camii’nde kıldı.

 

Kaynak: Enver ALAS – İSTANBUL / DHA