Gül, Babacan’ın partisinin vitrininde olmayacak

Gül, Babacan’ın partisinin vitrininde olmayacak
7 Şubat 2020 09:13

11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın partisinin vitrininde yer almayacak, partinin tanıtım toplantısına katılmayacak.

 

 

Babacan’ın liderliğinde parti kurma çalışmaları sürüyor. Partinin “en kısa sürede” kurulacağı ifade edilirken takvim konusunda tarih verilmiyor.


“ERTELENDİ” RAHATSIZLIĞI

 

Tarafsız Haber Ajansı’na değerlendirmede bulunan Babacan’a yakın kaynak, “Tarih zikredince tekrar bir daha mı ertelendi yorumları yapılıyor, o nedenle zamanlama artık yapmıyoruz. Artık son çalışmalar var” diyerek yakın bir zamanda partinin kurulacağına işaret etti.

 

PARTİNİN TANITIMI AK PARTİ VE GELECEK PARTİSİ’NİN YAPILDIĞI YERDE YAPILABİLİR

 
Babacan’ın partisinin tanıtım toplantısını kapalı spor salonunda yapılması da masadaki seçenekler arasında yer alıyor. Ancak bu öneriye sıcak bakılmadı. Babacan’a yakın kaynak, “Tanıtımın sesin çok iyi hissedildiği bir yerde olması lazım. Kapalı spor salonu gibi yerlerde sesi kontrol etmek mümkün değil. Belki bir-iki saat partiyi anlatacak. O insicamı sağlamak mümkün değil büyük salonlarda” dedi.

Edinilen bilgiye göre tanıtım toplantısının AK Parti’nin ve Gelecek Partisi’nin de parti tanıtımının yapıldığı Bilkent Otel’de yapılabileceği ifade edildi.

 

 

PARTİNİN KURULUŞU İÇİN ŞUBAT’I GEÇMEZ YORUMU YAPILDI, ANCAK GEÇERSE BİLGİLENDİRME YAPILACAK

 
Babacan’a yakın başka bir kaynak partinin kuruluş takvimine ilişkin, “Şubatı geçmeyecek, geçeceğini zannetmiyorum. Bir de şöyle bakılıyor, ortada acil bir durum yok, bir seçim yok, 15 gün önce olmuş, 20 gün sonra olmuş bunların kıymeti yok, bu şekilde bakılıyor ‘yeter ki kuruluşumuz tam olsun bir eksik olmasın şunu da yapsaydık demeden çıkalım ortaya’ böyle bir anlayış var. Eğer gecikme olursa kamuoyu yine bilgilendirilecektir” yorumunu yaptı.

 

 

BABACAN VE GÜL SÜREKLİ GÖRÜŞÜYOR

 
Abdullah Gül ve Ali Babacan’ın sürekli görüştüğü belirtilirken, “Ali Bey önemli bir vaktinin önemli bir kısmını İstanbul’da geçiriyor dolayısıyla Abdullah Bey ile görüşmesinde herhangi bir sıkıntı olmuyor. Görüşüyorlar, konuşuyorlar, fikir alışverişi oluyor. Abdullah Bey kendisine sorulanlara cevap veriyor. Kararları Ali Bey veriyor” dedi.

 

 

PARTİNİN TANITIMINDA ABDULLAH GÜL OLACAK MI?

 
Tarafsız Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre partinin tanıtımında Abdullah Gül olmayacak. Gül partinin vitrininde de yer almayacak.

 

 

GÜL ANILARINI YAZDIRIYOR

 
Edinilen bilgiye göre Gül, anılarını yazdırmaya devam ediyor.