Grip aşısında kriz milletvekillerini de vurdu!

Grip aşısında kriz milletvekillerini de vurdu!
1 Kasım 2020 10:19

Korona virüsünün kış aylarında daha fazla bulaşıcı olacağı endişesi grip aşısına talebi artırdı. Ancak yeterli doz aşı olmayınca Sağlık Bakanlığı risk gruplarına göre bir öncelik sırası oluşturdu.

 

 

Bu durum da birçok kişinin grip aşısına ulaşamamasına neden oldu. Grip aşısına ulaşamayanlar arasında milletvekilleri de var. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener bu durumu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dile getirdi. Gribe yakalandığında hastalığı çok ağır geçirdiğini anlatan Şener, bu nedenle her sene düzenli olarak grip aşısı yaptırdığını söyledi.

 

 

Bu yıl, geçmiş yıllarda açıklanan riskli yaş grubunda olmasına karşın getirilen yeni kriterler nedeniyle aşıya ulaşamadığını belirten Şener, Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a seslendi. Şener, “Sayın Şeref Malkoç arkadaşım, eğer bu koronaya yakalanır da ölürsem bu Sağlık Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunma yükümlülüğünü bir arkadaş olarak size devrediyorum” dedi. Milletvekillerinin grip aşısı talebi için Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un devreye girmesi bekleniyor.