Greve giden işçilere CHP’li Başkandan gözdağı! Tatlı su solculuğu mu?!

Greve giden işçilere CHP’li Başkandan gözdağı! Tatlı su solculuğu mu?!
6 Aralık 2017 11:38

CHP’li Çankaya Belediyesi greve çıkacak 600 temizlik işçisine gözdağı vermek için sendika üyesi 5 kişiyi işten kovdu. Başkan Alper Taşdelen, 50 personelden de yaşananlarla ilgili savunma istedi

 

 
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne ait taşeron firmada çalışan 600 temizlik işçisi sendikal haklarının korunması için grev kararı aldı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’le görüşme fırsatı bulamayan DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi işçiler, 18 Aralık günü grev başlatacak ve ilçedeki çöpleri toplamayacak. Geçtiğimiz gün grev kararını davullarla zurnalarla halay çekerek açıklayan işçileri Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in hala muhatap almadığı ifade edildi. Çankaya Belediyesi’ndeki sendika krizi gitgide büyümeye devam ediyor. İşçilerin grev kararının ardından Çankaya Belediyesi ve taşeron firmanın kendi kozlarını oynamaya başladığı ifade edildi. Greve katılacak işçiler üzerinde baskı oluşturmaya çalışan Çankaya Belediyesi’nin temizlik işçilerini işten kovmakla tehdit ettiği iddia edildi. Sendika yetkilileri Çankaya Belediyesi ve taşeron firmanın geçtiğimiz günlerde yeni kişileri işe alarak mevcut çalışan personel üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığını belirtti.

 

 

5 KİŞİ İŞTEN KOVULDU

 

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, daha önce olduğu gibi Nakliyat-İş Sendikası’na işçileri bir bir kovmaya başladı. Sendikanın Çankaya Belediyesi’ndeki baş temsilcisinin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi işten çıkarıldı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, greve katılma kararı alan 50 kadar sendika üyesi temizlik işçisinden de savunma istedi.

 

 

‘BU İŞİN YARINI DA VAR’

 

 

Aykut Gören’e konuşan Nakliyat- İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Anayasal hak olan grev hakkını kullanmak isteyen işçilere belediyedeki amirleri, baskı yapmaya başladı. Çankaya Belediyesi’ne bu dönemde yeni işçiler alınmaya başlandı. Bu tutumla işçilere gözdağı verilmeye çalışılarak grev kırıcılığı uygulanıyor. Belediyedeki amirler ve şirket yöneticileri işçileri, ‘ Bu işin yarını da var’ diyerek tehdit ediyor. Çankaya Belediyesi sendikamızı yok saymaya devam ediyor” diye konuştu. Belediye Başkanı Alper Taşdelen sendika yetkililerinin randevu taleplerine hala yanıt vermedi.

 

 

97 İŞÇİYİ KOVMUŞTU

 

 

Çankaya Belediyesi’ni işçilerin örgütlenme, sendikalı olma, toplu iş sözleşmesi hakkına saygı göstermeye çağıran sendikanın işçileri, 2015 yılında da bir eylem gerçekleştirmişti. Aralarında CHP üyesi de olan 2’si engelli 97 işçiyi sendikalı oldukları için kapı dışarı koyan Çankaya Belediyesi, Aykut Gören’in konuyu gündeme getirmesinin ardından kovduğu işçileri yeniden işe almıştı.

 

resim1

resim2

resim3

 

a1

a3

aa