Gözlerimle gördüm

Gözlerimle gördüm
2 Aralık 2018 17:30

Çocuk Galatasaray üniversitesini bitirmiş. (Cep telefonundan yazıyorum az vaktim var yazım hataları için bugün beni affedin) GS üniversitesini bitirdikten sonra Paris siyasal bilimler enstitüsünde doktora yapmış. Türkiye’ye, yani vatanına dönmuş, Mersin üniversitesinde öğretim üyeliği yaparken 2017 Nisanında bir KHK ile görevinden ihraç edilmiş. Bir daha da kamuda çalışamaz. Sebep barış bildirisi diye bir metne imza atmış. Adı Ulaş Bayraktar. Adam öyle de bir akademisyen ki, öyle de bir tam üniversiter ki, CHP’li olduğu belli ama Yılmaz Büyükerşen’i eleştiriyor. Tam yakın fikir insanı, akademisyen, üniversiter.

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 
Dün ve bugün Sodev’in sempozyumundayım. Ulas Bayrakçı’nın yanı sıra iki çok muteber akademisyen daha gördüm. Onlar da KHK ile ihraç edilmiş.
Genç kadın akademisyen. Ankara üniversitesi Siyasal mezunu. Yani mülkiyeli. Yani mesela Viyana diplomasi akademisinden mezun bir Avrupalı gibi muteber.  Saygin. O da Paris de Sorbonne de doktora yapmış. Vatanına dönmuş. 9 Eylül üniversitesinde doçent olarak başlayıp, kısa sürede profluğa terfi etmiş. Adi Ayşe Uysal. O da o yukarda bahsettiğim bildiriye imza attı diye 2018 Temmuzunda KHK ile ihraç edilmiş.

 
Dinçer Demirkent. O da mülkiye mezunu. Genç. Tutkulu bir bilimci. Akademisyen. O da söz konusu o bildiriyi imzaladı diye 2017 şubatında KHK ile Ankara Siyasal daki öğretim üyeliği görevinden atılmış.
Üçüde feto cü değil, olamazlar. Tam olarak ve batılı anlamda akademisyen ve sol görüşlüler.
Üçü de batının her türlü prestijli üniversitesinde akademisyen olarak çalışabilir. Üçü de akademisyen kavramının muhabirliğini tüm özellikleri ile taşıyor. Hani okut, gurur duy cinsinden insanlar.
Üçü de kendi vatanlarında işlerinden ihraç edilmiş.
CHP’li vekillerden soyut ifadelerle değil somut isim ve örneklerle benim bu hafta sonu gördüğüm dinledigim bu üç akademisyeni ve benim bilmediğim diğerlerini isim vererek somut vaka olarak hem TBMM de hem her yerde anlatmalarını rica ediyorum. Lütfen siyaset halka da kanlı canlı örneklerle anlatılır. Zira genel cümleler hiçbir iletişimde duygu ve zihinde geçiskenligi sağlamıyor. CHP bence bu olayları anlatmalı halka. Bu ne zulümdür bu ne vicdansızlıktır.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı
Didik didik bir şey aramışlar