Göz göre göre gelen katliamda yeni ayrıntılar!

Göz göre göre gelen katliamda yeni ayrıntılar!
6 Nisan 2018 08:52

Akademi dünyası dün Osmangazi Üniversitesi’ndeki katliamla sarsıldı. Darbe girişiminin ardından, araştırma görevlisi olduğu Eğitim Fakültesi’nde çok sayıda kişiyi ‘FETÖ’cü diye ihbar eden, ihraç edilmelerine yol açan Volkan Bayar dün de silahla dehşet saçıp dört can aldı.

 

 

Eyüp KELEBEK-Kemal ATLAN/DHA

 

 

Fakülte çalışanları isyanda: Çok şikâyet ettik, hep korundu… Bayar’ın ilk ifadesinde, “Hayatımı mahvettiler, pişman değilim, ben yaptım” dediği öğrenildi. Katil zanlısının olayda kullandığı tabancanın ‘bulundurma ruhsatı’ olduğu, taşıma ruhsatı olmamasına rağmen sürekli üzerinde taşıdığı da belirlendi

ESKİŞEHİR’deki Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne dün elinde tabancayla giren araştırma görevlisi Volkan Bayar, dehşet saçtı. Dört akademisyeni öldüren Volkan Bayar, fakülteye gelen polislere elindeki tabancayla teslim oldu. Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Volkan Bayar hakkında, akademik ve idari personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle yürütülen soruşturma olduğunu açıkladı.

Osmangazi Üniversitesi’nin Meşelik Kampusu’ndaki Eğitim Fakültesi’ne dün saat 15.00 sıralarında gelen araştırma görevlisi Volkan Bayar, önce fakültenin ikinci katına çıktı. Burada cebinden tabancasını çıkarıp, odasına girdiği fakülte sekreteri Fatih Özmutlu’ya ateş etti. Özmutlu’yu vurduktan sonra yan odaya geçen Volkan Bayar, buradaki Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın’a ateş etti. Volkan Bayar, ardından üçüncü kata çıktı ve buradaki odada bulunan araştırma görevlileri Serdar Çağlar ve Yasir Armağan’a da art arda ateş etti. Silah seslerinin yankılandığı fakültede büyük panik yaşanırken, ihbar üzerine kampusa çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

 

 

SİLAHIYLA TESLİM OLDU

 

 

Volkan Bayar, fakülte binasının kapısına gelen polislere elindeki tabancayla birlikte teslim oldu. Gözaltına alınan Volkan Bayar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gelen sağlık ekipleri, vurulan dört kişinin de olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı.

 

 

REKTÖR OLAYI ANLATTI

 

 

Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Volkan Bayar’ın önce fakülte dekanının odasına girdiğini belirterek şunları anlattı: “Eğitim Fakültesi Dekanı’nın makamına elinde tabancayla girmiş. Dekan Bey odada yokmuş, tesadüfen fakülte sekreterimiz odadaymış, Fatih Bey’i vurmuş. Daha sonra yan odadaki dekan yardımcımıza ateş etmiş. Sonra üst katta bir öğretim üyemizi ve bir araştırma görevlisini vurmuş. Tabanca tutukluk yapmış. Elinde silahla fakülteden çıkmış. Güvenlikçiler takip etmiş. Uzaklaşırken polis yakalamış. Dört vefatımız var. ESOGÜ camiasına ve arkadaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum.”

 

 

‘SORUŞTURMA VARDI’

 

 

Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, saldırganla ilgili de şu bilgileri verdi: “Yükseköğretim Kanunu’nun 35’inci maddesi kapsamında, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden doktora yapmak üzere üniversitemize geldi. Akademik ve idari personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma vardı. Problemli bir kişiydi.”

Eğitim Fakültesi’nde dün öğleden sonra ve bugün yapılacak tüm sınavlar ertelendi. Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.

 

 

ESKİ EŞİ ‘DUR’ DİYE BAĞIRMIŞ

 

 

Saldırgan Bayar’ın eski eşi Saadet Aylin Bayar’ın da aynı fakültede araştırma görevlisi olduğu öğrenildi. Silah sesleri üzerine odasından çıkan Aylin Bayar’ın, Volkan Bayar’ı elinde silahla görünce bağırarak, “Volkan dur, ne yapıyorsun” dediği kaydedildi.

Üç yıldır ayrı yaşayan çiftin bir yıl önce boşandığı öğrenildi.

 

 

2 ŞARJÖR KULLANIP 23 EL ATEŞ ETMİŞ

 

 

Volkan Bayar’ın olayda ruhsatlı tabancasıyla 2 şarjör kullanarak 23 el ateş ettiği ortaya çıktı.

 

 

PİŞMAN DEĞİLİM

 

 

Araştırma görevlisi Volkan Bayar, saldırının ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Bayar’ın ilk ifadesinde, “Hayatımı mahvettiler, pişman değilim, ben yaptım” dediği öğrenildi. Katil zanlısının olayda kullandığı tabancanın ‘bulundurma ruhsatı’ olduğu, taşıma ruhsatı olmamasına rağmen sürekli üzerinde taşıdığı da belirlendi. / Fevzi KIZILKOYUN / Hürriyet

 

 

İLK HEDEF DEKAN KONUŞTU

 
SALDIRIDA asıl hedefin Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel olduğu ortaya çıktı. O sırada okul dışında olduğu için kurtulan Dekan Yücel, dehşetin ardından fakülte önüne geldi. Prof. Dr. Yücel, şunları söyledi: “Saldırgan Volkan Bayar, araştırma görevlisi. Kendisi akli dengesi yerinde olmayan bir insan. Pek çok kişiyi sürekli şikâyet eden bir kişi. Önce benim odama geliyor. Beni bulamayınca sırasıyla diğer odalara giriyor. 4 arkadaşımızın görev başında şehit olduğunu öğrendik. Ben bir program için dışarıdaydım. Ancak korkulan bir insandı.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/goz-gore-gore-gelen-katliam-40796138