Göz göre göre

Göz göre göre
20 Aralık 2016 17:30

Rus Büyükelçinin suikaste kurban gitmesi büyük bir sarsıntı, bana da ilk etapta 1. Dünya savaşını çıkaran suikasti hatırlattı.

 

 

 

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM
Bugün böyle bir durum yok ama ne kadar utansak azdır Türkiye olarak.

 
Rus Büyükelçi’nin katline insani olarak da çok çok üzüldüğümü ifade etmek isterim konuya devam etmeden önce.

 
Şimdi, Allah aşkına düşünün…

 
Rusya gibi devasa ve siyasi olarak birçok düğümün içinde olan bir ülkenin Ankara Büyükelçisi konuşma yapacağı salona gidiyor.

 
Aynı salona giren katil, ilerliyor ve Rus Büyükelçi’nin konuşma yaptığı kürsünün tam arkasına hizalanıyor.

 
Herkes onu Büyükelçi’nin koruması sanıyor.

 
Gazeteci ve misafirlerin katili koruma sanmasdı normal çünkü onların işi salonun güvenliğini sağlamak ve buna kafa yormak değil.

 
Fakat Ankara’nın polisi, MİT, Ankara’nın terörle mücadele birimleri nasıl olur da Büyükelçi’nin arkasında duran bu yabancı adamın kim olduğunu merak etmez.

 
Katil Çevik Kuvvet polisi diye olamaz bu, zira Ankara Polisi katilin Rus Büyükelçi’yi korumak için görevlendirmediğini biliyordur, bilmek zorundadır.

 
Üstelik MİT Ankara’daki büyükelçilerin güvenliğini sağlamak için hiç mi bakmıyordu?

 
MİT, polis, istihbaratın aklına sadece hükümet muhalifleri geliyor artık Türkiye’de, o nedenle de MİT, terör polisi vs. gibi güvenlik hiyerarşisinin en üst birimleri ülkenin güvenliğinin asıl meselelerine vakit, kafa ve personel ayıramıyorlar belli ki.

 
Olacak iş değil, katilin Rus Büyükelçi’nin arkasında bu şekilde kolayca, hiçbir engelsiz pozisyon alıp, sonra da adamcağızı hunharca yok etmesi.

 
Diyeceksiniz ki Burhan Kuzu gibi, Ruslar niye önlem almadı.

 
Belli ki Rus Büyükelçi çok güveniyordu Ankara’da güvenli olduğuna ve o da katili Türk polisi’nin oraya koyduğu bir polis sandı.

 
Hatta Türk polisinin kendini kurda kuşa yem etmeyeceğinden emindi muhtemelen.

 
Bu konuya kafa da yormadı anlaşılan yoksa katilin önünde kendini böyle açık hedef yapmazdı.

 
Bir de…

 
Olaydan sonra yayınlanan fotoğraf ve videolarda katilin kürsünün arkasında beklerken çok gergin olduğu, heyecanlı olduğu ve ellerini ovuşturduğu, elleriyle sinirli hareketler yaptığı, yüzünde kötülük olduğu o kadar net görülüyor ki…

 
Allah aşkına tek bir polis yetkilisi dahi yok muydu orda gözlem yapan?

 
Katilin sağ yakalanmamasına konusuna gelince, güvenlik kaynakları, “Büyükelçi kan kaybediyordu, o nedenle bir an önce katili öldürüp, Elçi’yi hastaneye taşımak zorundaydık” demiş.

 
Acaba katili öldürmeden hareket edemez hale getirmek ve elindeki silahı düşürmesini sağlamak mümkün değil midir polis tekniği olarak?

 
Bunu polis ve terör uzmanları iredelemeli.

 
ONLARI HİÇ BU KADAR ÇÖKMÜŞ GÖRMEMİŞTİM

 
Yüzlerce şehit cenazemiz oldu, yüzlerce şehit haberi aldık ve bu konuda Binali Yıldırım ve Erdoğan’ın açıklamlarını dinledik.

 
Hiçbir şehit cenazesinin akabinde ben Erdoğan ve Yıldırım’ı bu kadar çökmüş görmedim.

 
Erdoğan da Yıldırım da siyasi olarak çok zorlandılar Büyükelçi’nin suikaste kurban gitmesinden.

 
Devlet olmanın sorumluluğunu taşıyamamış ve Rusya’ya mahçup olmanın dalgasıydı içlerindeki.

 
RUSYA ABD’DEN ŞÜPHELENİYOR GİBİ

 
Rus yetkililerin olaydan sonra yaptıkları tüm açıklamalar Rusya’nın en muhtemel olarak ABD’den şüphelendiğini gösteriyor.

 
FETÖ olabilir mi, olabilir.

 
Ama ortaya karışık ile olmaz bu işler.

 
Bu anlamda Rusların da bu olayı araştırmak için buraya heyet yollaması iyi oldu.

 
Hem Rus Büyükelçisi’ni bu kadar kolayca kurda kuşa yem etmekten dolayı zaten adamların hakkı buraya heyet yollamak hem de Rusların katılımı muhtemel manipulasyonları önleyebilir.

 
Henüz Erdoğan Putin’in Rus heyetin de soruşturmaya katılmak istediğini ve kendisinin de bunu kabul ettiğini açıklamadan önce içimden, “Ruslar soruşturmaya davet edilmeli” demiştim.

 
Çünkü size emanet olan, korumanız gereken bir devletin büyükelçisini böyle kolayca ve aptalca katillerin eline bırakıyorsanız, o devletin de gelip bazı şeyleri gözleriyle görmesine ve emin olmak istemesine karşı çıkamazsınız.

 
Nitekim Erdoğan da bu yüzden karşı çıkamadı.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı
Didik didik bir şey aramışlar