Göstericiler bir okulu daha ateşe verdi!

Göstericiler bir okulu daha ateşe verdi!
18 Eylül 2014 00:35

Yüksekova’nın Esenyurt Mahallesi’nde açılan ancak dün sabah saatlerinde Valilik karayla mühürlenen Kürtçe okulda, bir grup DBP’li ve okul görevlisi mühürü kırarak dersbaşı yaparken, okul, bugün ikinci kez mühürlendi.

 

Akşam saatlerine doğru çok sayıda özel harekat timinin mühürleme işlemi yapmak için okul önüne gelmesi üzerine de gerginlik yaşandı.

 

Okulun mühürlenmesinden sonra okul çevresinde toplanan ve yüzleri kapalı olan yaklaşık 50 kişilik grubun, polislerin bulunduğu bölgeye havai fişek atmaya başlaması üzerine gerginlik tırmandı. Polis, çevrede bulunan kalabalığı gözyaşartıcı bomba ve plastik mermi kulanarak dağıtmaya çalışırken, göstericiler de molotof ve havai fişeklerle karşılık verdi.

 

OKUL ATEŞE VERİLDİ

 

Ara sokaklara dağılan grup, bu kez de Eski Cezaevi Kavşağı’nda bulunan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Cumhuriyet İlk ve Orta Okulu’na yöneldi. Okul çevresini saran göstericiler, 4 katlı binanın pencere ve kapılarını kırıp içeriye molotof atarak ataşe verdi. Okulun bir çok yerinden alevler yükselirken, göstericiler ise zırhlı polis araçlarıyla dağıtılmaya çalışıldı. Çıkan yangında ise okulda büyük maddi hasar meydana geldi.

 

Olaylar nedeniyle ilçe merkezinde esnaf kepenk kapattı. İlçe merkezinin bir çok yerinde polis ve göstericiler arasında süren kovalamaca devam ederken, olaylar sokak aralarında zaman zaman devam ediyor.