Görgü tanıkları anlattı: Pilot, hayatımızı kurtardı

Görgü tanıkları anlattı: Pilot, hayatımızı kurtardı
26 Kasım 2018 14:26

İstanbul Sancaktepe’de Kara Kuvvetleri’ne ait askeri bir helikopter mahalle arasına düştü. Helikopterde bulunan 2’si subay, 2’si astsubay 4 asker şehit oldu.

 

 

Fatma Vurgun / Sözcü

 

 

Ağır yaralanan bir uzman çavuş da hastanede tedavi altına alındı.Görgü tanıkları facia anını anlattı. Bir vatandaş “Helikopter binaların üstüne düşmemek için 3,4 sefer tur attı. Sonra boşluğa düştü.” dedi. Helikopterin çarptığı binada oturan bir vatandaş ise “Pilot, hayatımızı kurtardı daha büyük bir facia da olabilirdi, pilota dua ediyoruz. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Kazayı görerek olay yerine koşan bölge sakinlerinden Doğan Yıldız “Yaralı askeri hemen hastaneye kaldırdık. Diğer askerler maalesef şehit olmuştu” dedi.

Kazanın saat 10:40 sıralarında meydana geldiğini belirten bir görgü tanığı ise “Helikopter binaların üstüne düşmemek için 3,4 sefer tur attı. Sonra boşluğa düştü. Bir binanın da saçağına çaprtı. Helikopter üçe bölünmüştü. Büyük bir gürültüyle düştü. Herkes kaçıştı.” dedi.

Bir başka görgü tanığı ise gürültüyle sokağa çıkınca helikopterin enkazı ile karşılaştıklarını belirtti.

 

“PİLOT HAYATIMIZI KURTARDI”

 

Helikopterin çarptığı binada oturan Ebru Gündüz Özer ise “Pilot, hayatımızı kurtardı daha büyük bir facia da olabilirdi, pilota dua ediyoruz. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun” diye konuştu.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-istanbulda-helikopter-dustu-gorgu-taniklari-anlatti-2759820/