Google, profesörler ve gazetecileri uyardı: Dikkat edin, hackerlar hesabınızı çalabilir!

Google, profesörler ve gazetecileri uyardı: Dikkat edin, hackerlar hesabınızı çalabilir!
27 Kasım 2016 10:00

Bilim insanları ve gazetecilere yapılan siber saldırılar arttı. Google önemli isimlere uyarı mesajı gönderiyor. Saldırılar 8 Kasım’da Donad Trump’ın başkan seçilmesinden sonra giderek artmaya başlamıştı.

 

 

 

 

Profesörleri ve gazetecileri hedef alan, hükümetler tarafından -muhtemelen- finanse edilen hackerlar, son 24 saat içinde saldırılarını iyice şiddetlendirdi. Eski bir diplomat olan Michael McFaul ve Times gazetesi köşe yazarı Paul Krugman gibi isimlerin de uyarıldığı bilgisi doğrulandı. Google’ın uyarı mesajında kırmızı banner üzerinde beyaz bir metin var: “Google, hükümetlerin finanse ettiği hackerlar tarafından hesabınızın çalınmaya çalıştığını tespit etti”. Tabii ki şirket, hesapları güvenlik altına almak için de bir çözüm sundu.

 

Google sözcülerinden biri, son zamanlarda bu tarz ataklara benzer birçok olay olduğunu söyledi. Şirketleri ve kurumları bilinçlendirmek için sunumlar yaptıklarını ifade eden sözcü, “Yetkililer kasıtlı olarak bu önlemleri almayı erteliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Eski ataklarda da bilgi çalınıp çalınmadığının önemi var; çünkü bazen hackerların çaldığı bir bilgi yıllar sonra anlaşılıyor. Volexity isimli güvenlik firması, Rus hükümeti ile sıkı bağlara sahip; bu şirketten sürekli olarak şüphe ediliyor. Saldırılar yoğun olarak Donald Trump başkan seçildikten sonra başladı. Özellikle sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi düşünce kuruluşları hedef alındı. Bu gelişmelerden sonra birçok bilim insanı ve Demokrat Parti üyesi tetikte. Bakalım bundan sonra siber güvenliğe daha büyük bütçeler ayrılacak mı?

 

Kaynak: Erkan Öztürk/Web Tekno

Google, profesörler ve gazetecileri uyardı: Dikkat edin, hackerlar hesabınızı çalabilir!