Google kendi sürücüsüz otomobilini geliştirmekten vazgeçti!

Google kendi sürücüsüz otomobilini geliştirmekten vazgeçti!
14 Aralık 2016 11:42

Google, kendi aracını geliştirme konusundaki fikrini değiştirdi.

 

 

 

 

 

Özellikle son birkaç senedir sürücüsüz otomobillere yönelik çalışmalarına ağırlık veren Google’ın en önemli hedeflerinden biri, tamamen kendi üretimi olan sürücüsüz bir araç geliştirmekti. Fakat gelen bilgiler doğrultusunda Google, bu planını şimdilik rafa kaldırmış gibi görünüyor.

 

 

Uzun süredir Google’ın kendi aracını geliştirmek için çalışmalara başladığı konuşulmaktaydı. Hatta şirket, sırf bu amaç doğrultusunda özel bir ekip dahi kurmuştu. Fakat Google, şu an için bu konuda hali hazıda sektörde bulunan otomobil üreticileri ile çalışma kararı almış durumda.

 

 

Google, Chauffeur adı verilen sürücüsüz otomobil projesini hayata geçirmek için Mayıs ayında anlaşmaya vardıklarını duyurduğu Fiat Chrysler ile yoluna devam edecek. Yani şu an için Google kendi başına otomobil geliştirmeyi düşünmüyor. Sürücüsüz otomoil olarak karşımıza çıkacak Chauffeur, buna karşılık kullanıcıya direksiyonu devralma imkanı da sunacak. Yani araçta direksiyon ve pedallar bulunacak.

 

 

Aslında Google, projenin ilk etabında direksiyon ve pedalların bulunmayacağı, tamamen sürücüsüz bir otomobil tasarlamak istiyordu. Fakat hem Alphabet CEO’su Larry Page, hem de CFO Ruth Porat sundukları raporda bu durumun aracı kullanacak kişi açısından pek de pratik olmayacağını belirtince o fikirden de vazgeçilmiş oldu.

 

Google, tamamen kendi ürettiği bir araç ile karşımıza çıkacak mı bilinmez fakat şu an için şirketin planlarında bu durumun ortadan kalktığını söyleyebiliriz. Şirket birkaç gün içinde sürücüsüz otomobil projeleri ile alakalı bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte alınan karar ve gelecek projeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı bekliyoruz.

 

Kaynak: Engin Karakullukçu/Web Tekno

Google kendi sürücüsüz otomobilini geliştirmekten vazgeçti!