Google Adwords Nedir Ve Nasıl Çalışır?

Google Adwords Nedir Ve Nasıl Çalışır?
18 Temmuz 2018 10:25

Google Adwords Nedir?

Metin bazlı bir reklam modelidir açıklaması Google Adwords nedir sorusunun en kısa cevabıdır. Sahip olduğunuz işletmenizin sunduğu hizmet ya da ürünlerini aramakta olan kullanıcılara daha kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayan sağlayan sisteme Google Adwords denir. Sunacağınız reklam, çoğunlukla belirli ölçütler dahilinde kullanacağınız satırlardan oluşmaktadır ve reklamınız, reklam veren tarafından gösterildiğinde değil de reklamı gören kişiler tarafından tıklanması durumunda ücret ödersiniz. Ödeyeceğiniz bu ücret ise, reklamınızın gösterilmesini talep ettiğiniz anahtar kelimeler de yaşanmakta olan rekabete göre değişmektedir. Kısacası, bir çeşit açık arttırma sistemi gibi olan bu sistemde reklamınızın rakipleriniz arasından sıyrılarak daha ön sıralarda gösterilebilmesi adına daha fazla ücret ödemeniz gerekmektedir.

 

Google Adwords Nasıl Çalışır?

 

Google Adwords’ün nasıl çalıştığını anlayabilmek için ve planladığınız reklam bütçenizden en iyi şekilde fayda sağlayabilmek adına öncelikle reklam sıralaması, yerleşimler, anahtar kelimeler, kalite puanı ve teklifler gibi belirli başlı temel konular üzerinde daha fazla bilgi edinmek önemlidir. Kelime öbekleri ile seçilen kelimeler ile seçilen kelimeler, aratılan anahtar kelimeler ile özleşmesi durumunda reklamınızın görülme olasılığı artacaktır.

 

Google Adwords’ün Etkinliğini Arttırmak İçin Yapılabilecekler,

 

Google Adwords sistemi, reklamlarınızın size ne kadar maliyet oluşturduğu, kaç kez görüntülendiği ve kaç kez tıklandığı gibi bilgileri tüm açıklığı ile sunan bir sistemdir. Google Analytics gibi ücretsiz istatistik sistemlerini kurup kullanarak, Google Adwords ile entegrasyonunu sağlamanız durumunda reklamınıza tıklayarak web sayfanıza gelen kişilerin, ziyaret edilmesini istemiş olduğunuz bir hedef sayfayı hangi ölçüde ziyaret etmekte olduklarını inceleyebilmeniz mümkün olabilmektedir. Ayrıca arama motoru kullanıcıları, arama yaptıkları esnada aradıkları servis ya da ürün ile ilgili olarak reklamlar görmeleri durumunda ise reklama tıklama olasılıkları son derece yüksektir.

 

Google Adwords Reklamlarını Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler,

 

Öncelikli olarak Google Adwords reklamlarını kullanırken, her geçen gün değişen rekabete ayak uydurmak, hesap kurulumu ile hesap yönetimi, teknik gereksinimler ve farklılık yaratması mümkün olan reklam ile tanıtım içerikleri ile söylemleri dikkat etmeniz gereken konulardır. Bu konuları netleştirerek planlamanız gerekmektedir. Bu sayede de reklamlarınız için çizmiş olduğunu yol haritanızda elde edebileceğiniz sonuçlara bağlı olarak daha gelişmiş bir hedefleme imkanına sahip olabileceksiniz. Google Adwords işlemlerinize yönelik sorularınıza daha fazla cevap bulabilmek için https://www.crmmedya.com/ adresini ziyaret etmelisiniz.