Gönüllerin kazananı

Gönüllerin kazananı
14 Nisan 2015 09:38

CHP milletvekili adayı Gamze Taşcıer, seçim için 25 bin TL harcadı, önseçimde 81 rakibini geride bırakmayı başardı ve 5. sırayı aldı.

 

CHP’nin milletvekili adaylarını belirlemek için yaptığı önseçimler sürpriz isimleri de beraberinde getirdi. O isimlerden biri de genç eczacı Gamze Taşcıer. Seçim için 25 bin TL’lik bir bütçe oluşturan, broşürlerini eşiyle birlikte dağıtan Taşcıer, yüzlerce kişilik ekiple ve yüz binlerce TL’lik bütçelerle yarışan 81 rakibini geride bırakmayı başardı ve 5. sırayı aldı.

 

Seçilme şansı düşük olsa da çalışmalarını heyecanla sürdüren Taşcıer, süreçte yaşadıklarını anlattı.

 

- Siyaset fikri nasıl olgunlaştı?

 

Henüz 32 yaşındayım. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldum. Aynı yıl bir eczane açtım. Eczanem Mamak Kayaş’ta. Partimizin oldukça az oy aldığı bir bölgede eczacılık yapıyorum. Siyasi çalışmalara Etimesgut Gençlik Kolları’nda başladım ve 1999, 2004, 2007 yıllarında yapılan yerel ve genel seçimlerde çalıştım. 2009 yılında ilçe değişikliği ile Mamak’ta yerel seçimlerde çalıştım. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde, önseçim yoktu tabii, 14. sıraya yerleştim.

 

Bu genel seçimler için önseçime girdim ve üyelerimizin desteğiyle 5. sırada çıktım.

 

- Seçimde çok geniş ekipler ve iyi para harcayan isimler vardı…

 

Büyük bir bütçe ayıramadım. Yaklaşık 25 bin TL harcadım. İşin açıkçası aile desteğiyle yürüttüm çalışmalarımı. Broşürlerimi çoğu zaman ya kendim dağıttım ya da eşim dağıttı. Birkaç genç arkadaşım da arada bir takviyede bulundu. Çalışmamın hedefinde elimden geldiği kadar çok üyeye bizzat ulaşma vardı. Bire bir görüşmek kendini ifade etmek çok önemli. Böyle bir stratejiyi ön plana aldım.

 

- Üyeler genç ve kadın imajına mı oy verdi?

 

Üyelerimiz basını ve kamuoyunda olan bitenleri çok iyi takip ediyorlar ve değerlendiriyorlar. Adayın samimi olup olmadığını anlıyorlar. Aslında samimiyetle çok da bağlantılı olarak herkesin ilk tercihi, altını çizmekte yarar var, ulaşılabilir bir milletvekili olmak.

 

Kapısını çalıp, içeri girip, kendisine güler yüz gösterecek insanlar istiyorlar. E tabii bir de kadın ve gençlere gerçekten destek verdiler. Bu konuda genel başkanımızın genç ve kadınlara destek vurgusunun yanında, Meclis’te başarılı çalışmalara imza atan genç milletvekillerinin katkısı büyük. “Gençler gelsin, başarılı oluyorlar” vurgusunu sıklıkla duydum.

 

- Önseçimden aklınızda kalan en önemli şey ne oldu?

 

Aklımda en çok kalan şey; insanlarımız inanılmaz derecede yoksulluğu. Şu an en büyük beklenti, işsizliğin hallolması ve insani yaşam standartlarında hayata devam etmek.

 

Kaynak: Fırat Kozok / Cumhuriyet