Gökçek’ten, giderayak yandaş AVM’ye kıyak!

Gökçek’ten, giderayak yandaş AVM’ye kıyak!
23 Ekim 2017 09:34

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı tartışmalı ihalelerle gündeme gelen Söğüt İnşaat’a bir kıyak daha yapıldı. Şirket tarafından Eryaman’a yapılan Metro Mall AVM’ye müşteri çekmek için metro ring otobüsünün güzergahı değiştirildi.

 

 

Ali Ekber ERTÜRK / Sözcü

 

 

Metro Mall AVM’ye özel yeni bir dolmuş hattı da açıldı. Tepkili vatandaşlar, “Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, giderayak yandaşlarına kıyaktan vazgeçmiyor” diyerek karara karşı EGO’ya başvuracaklarını bildirdi.

 

 

Belediye, Söğüt İnşaat tarafından Eryaman Devlet Mahallesi’nde 28 Eylül itibarıyla açılan Metro Mall AVM’ye müşteri bulmak için adeta seferberlik ilan etti. Eryaman’ın en merkezi metro durağı olan ve tüm metro ring otobüslerinin kalktığı ‘Eryaman 1-2 metro’ durağından kalkan 585 nolu otobüsün güzergahı yandaş AVM’ye müşteri çekmek için değiştirildi. Ring otobüsü, 30 Eylül itibarıyla AVM ile arasında 10 metre mesafe bulunan Devlet Mahallesi durağına yönlendirildi. Evlerine ya da işlerine gitmek isteyen yolcular, Eryaman merkezden oldukça uzakta olan bu durağa yönlendirilmeleri üzerine büyük şok yaşadı. Vatandaşlar, durumdan şikayetçi olurken, EGO’dan, gelen yoğun talep üzerine böyle bir düzenlemeye gidildiği açıklaması yapıldı.