Gökçek’in mesajları vatandaşı çıldırttı

Gökçek’in mesajları vatandaşı çıldırttı
25 Mayıs 2015 12:26

Gökçek, programa çıkacağını cep telefonu mesajı ile milyonlarca vatandaşa yolladı. Şikayet hattı kilitlendi.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çıkacağı televizyon programlarının reklamını cep telefonu mesajı ile milyonlarca vatandaşa gönderiyor. +908503042426 numaradan gönderilen mesajda Gökçek’in saat kaçta hangi programa çıkacağı duyurulurken, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek önemli açıklamalarda bulunacak. İzlemeniz dileğiyle” ifadelerine yer veriliyor.

 

 

Ankara dışından vatandaşlara da mesaj gönderen Belediye Başkanı Gökçek’in mesajları cep telefonu kullanıcılarının tepkisine neden oldu. İnternette, “Gökçek’in SMS’lerini şikayet ediyoruz kampanyası” başlatıldı. Sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayılan kampanyada kullanıcılar şikayetlerini BİMER’e iletmeye başladı.

 

 

1 MAYIS’TAN İTİBAREN YOLLANMAYACAKTI AMA…

 

 

1 mayıs 2015 itibariyle yürürlüğe giren 6563 sayılı kanunun 14. maddesinin 5. Fıkrasındaki değişiklik ile bu tür reklam mesajlarının gönderilmesi yasaklanmıştı. Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’da yapılan değişiklikte işletmecilerin siyasi propaganda yapması da engelleniyordu.

 

 

O madde şöyle:

 

 

“İşletmeciler tarafından, sundukları hizmetlere ilişkin olarak abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın pazarlama veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla haberleşme yapılamaz. İşletmeciler, sundukları hizmetlere ilişkin olarak abone ve kullanıcılarıyla siyasi propaganda içerikli haberleşme yapamazlar”

 

 

Milyonlarca vatandaşa gönderilen SMS şöyle:

 

madde

Kaynak: Sözcü / Deniz Ayhan